onsdag den 22. august 2012

Roulade med Skumfidusfyld og jorbærdkompot

Lyder lidt underligt og vammelt ikke? Det syntes mine forældre også da jeg bekendte at rouladen skulle være vores eftermiddagskaffe i søndags. Især min mor var skeptisk - men hun endte faktisk med at være kagens største fan!

Hvis man ikke har lavet roulade før, skal man ikke være nervøs for at kaste sig ud i det - det vigtigste når man bager roulade er at man ikke bager kagen for længe! Kagen skal være blød og bøjelig for at den kan rulles uden at gå i stykker. 

Jeg har bagt en del roulader efterhånden efter forskellige opskrifter og det er ikke altid lige godt, men denne opskrift er helt sikkert en keeper. Den færdigbagte kage var let at arbejde med og den smager fantastisk. 

Opskriften er herunder er Haribos, med lidt ændringer.


Roulade med Skumfidusfyld og jordbærkompot 

 

Kagen:

2 æg
85 g sukker
36 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
35 g smeltet smør
1 sps. hvedemel


Jordbærkompot:

400 g frosne jordbær
4 spsk. vand
40 g sukker
1 vaniljestang
2 tsk. gelatinepulver  Skumfidusfyld:

 170 g skumfiduser med god vanilje smag
5 spsk. fløde
3 pasteuriserede æggehvider
75 g sukker


Til jordbærkompotten kommes jordbær, vand, sukker og vaniljestang i en gryde. Kog det op under svag varme og lad det simre til jordbærrene falder sammen og kompotten begynder at tykne. Tag gryden af varmen og rør gelatinepulver i kompotten. Lad kompotten bliver stuetemperatur. 

Til skumfidusfyldet kommes fløde og skumfiduser i en lille gryde over svag varme. Skumfiduserne skal nu smelte og røres med fløde til en ensartet masse. Når skumfiduserne er helt smeltet hældes massen og i en stor skål. Afkøl helt, men ikke på køl. 

Pisk æggehviderne til et blødt skum og drys sukkeret i lidt efter lidt til marengsen blank og stiv. Vend æggehviderne i de smeltet skumfiduser. Først 1/3 del som røres hårdt i skumfiduserne og derefter resten af æggehviderne som vendes forsigtigt i.  

Til kagen skal æggene deles og æggehviderne piskes til de danne et blødt skum. Drys sukkeret i lidt efter lidt mens der piskes til alt sukkeret er tilsæt og marengsen er blank og stiv. Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og æggehviderne og vend det forsigtigt i. Til sidst vendes æggeblommerne og det smeltet smør i. 

Bred dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade i en firkant på ca. 40 x 40 cm. Det er ikke nødvendig at have en form i den størrelse da dejen ikke løber, men vær opmærksom på at dejen er bredt ud i et helt jævnt lag. Bag kagen 8 minutter ved 200 grader til den er gylden og blød. 

Når kagen kommer ud af ovnen skal den vendes rundt på et nyt stykke bagepapir og det bagepapir som blev brugt under bagning skal fjernes forsigtigt. Lad kagen køle af.

Kagen skal være afkølet inden den samles, men det tager kun få minutter. Smør bunden af kagen med jordbærkompotten og bred skumfidusfyldet ud hend over. Rul rouladen sammen fra den korte side og pak bagepapiret tæt omkring rouladen. Lidt fyld vil komme ud af enderne. Sæt rouladen på køl i mindst én time til skumfidusfyldet er fast. 

Ved servering skæres enderne af rouladen og rouladen lægges på fad og pyntes eventuelt med glasur eller chokolade. Kagen skal opbevares på køl. 8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Åh Line!! Den er simpelthen så lækker og let og totalt syndig!

   Slet
 2. Wauw det er da vist en Rock og Rul roulade! Den ser super god ud, og skumfiduser er bare så dejlige! Tak for en dejlig opskrift skal da prøve den næste gang jeg bager roulade! Ha en rigtig dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også super god! Jeg er også vild med skumfiduser og når rouladen kommer i køleskabet bliver skumfidusfyldet nogenlunde fast igen, så det er bare perfekt!
   Det vil jeg glæder mig til at læse om :D

   Slet
 3. Orv, laber idé - godt fundet på af Haribo. Det skal helt klart prøves på et tidspunkt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, de er ikke helt dumme inde hos Haribo! Det vil jeg glæder mig til at læse om hvis du laver den én dag :D

   Slet
 4. Yum - normalt er jeg ikke til roulade, men det der lyder virkelig lækkert (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Normalt er jeg heller ikk til roulade - jeg bryder mig ikke om den søde kage og det søde fyld :S men den her er simpelthen super lækker! Frisk og let! :D

   Slet