søndag den 19. august 2012

Rice Krispies Treats

Da jeg begyndte at kigge Mine bedste hjemmelavede müslibarer - 40 fantastiske opskrifter igennem og bagte fra den anden dag, kom jeg i tanken om Rice Krispies Treats. Rice krispies treats er en snack man får i USA. Amerikanerne kalder det egentlig for en dessert, men i min verden har den intet med dessert at gøre, men er et morgenmadsprodukt  - i hvert fald i denne form.


Rice krispies treats indeholder kun tre ingredienser og tager 5 minutter at lave, men den kan varieres i det uendelige. Her er opskriften i dens mest grundlæggende og enkle form. 

I dag brugte jeg origianle Kellogs Rice Krispies og Haribo Chamallows til opskriften, men det er ikke vigtigt at det lige nøjagtig er disse produkter man bruger. Det vigtigste er at bruge puffede ris og skumfiduser med en smag man godt kan lide.  

Opskriften her har sit fokus på de puffede ris. Altså denne opskrifter giver sprøde og knasende rice krispies treats med stor smag af puffede ris. Hvis man hellere vil have en sej og sød rice krispies treat skal man bruge flere skumfiduser. 

Rice Krispies Treats

 

8 små firkanter, som lige passer til et hurtigt mellemmåltid eller morgenmad on the go.

85 g skumfiduser med vaniljesmag
2 spsk. smør
6 dl puffede ris

Smør en form med smagsneutral olie. Formen skal helst have lige sider og ikke være for stor, hvis man ønsker en rice krispies treat med en vis tykkelse, som normalt er standarden.  

Smelt smørret over middelvarme i en gryde på komfuret. 

Tilsæt skumfiduserne og rør rundt med jævne mellemrum til skumfiduserne er helt smeltet. 

Tag gryden af varmen og rør de puffede ris i skumfidussaucen.  Hæld blandingen i formen med det samme og tryk den godt ned i formen så de puffede ris bliver tætpakket. 

Afkøles herefter på køkkenbordet.
Vend formen rundt og lirk den nu helt afkølet og faste rice krispies treat ud på et spækbræt og skær den i passende stykker med en brødkniv.
Opbevar de færdige Rice Krispies Treats i en lufttæt beholder og aldrig på køl.  1 kommentar:

  1. Hej,
    Du skulle prøve at tilsætte hakkede mandler, tørrede tranebær og abrikoser! Det bliver de ikke ringere af! Måske en opskrift jeg snart skal bringe på m in blog,? Kig gerne fordi www.lovemusicandcakes.wordpress.com
    Mvh Ulrika

    SvarSlet