torsdag den 2. august 2012

Pretzel Dogs

Lige i tiden craver jeg amerikanske comfort food så det gør helt ondt.

Der kunne være adskillige grunde til dette. For eksempel er mine forældre på ferie over there, eller så savner jeg forandring i hverdagen eller mindes de gode gamle dage. Men i hvert fald havde det denne gang udslag i disse lækre pretzel dogs.


Pretzles er et saftigt og blødt snack-brød. Det er ikke en form for brød eller snack vi rigtig kender herhjemme, hvilket er en skam da pretzles kan være super lækre. Men den er også anderledes. For det første er brødet hverken sødt eller salt og for det andet er det kogt.   

Her er den lækre pretzel pakket omkring en mini kyllingepølse og ligner et "almindeligt pølsehorn".  Let me tell you, it's fare from it!

Det er en lækker og saftige udgave af klassikeren "pølsehorn" og med denne opskrift kan man tilfredsstille sin barnlig lyst til indbagte pølser med ketchup på en mere sofistikeret måde. Vil man gå endnu længere kan man udskifte kyllingepølsen med for eksempel en økologisk oksekødspølse og server dem med et udvalg af spændende sennep. 

Opskriften er hentet hos Fake Ginger. Herunder får I opskriften omsat og oversat til dansk.Pretzel Dogs  

18 stk.

18 mini kyllingepølser, eller 9 pølser af eget valg delt i to
375 ml lunt vand
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 pakke tørgær
470 g hvedemel
2 spsk. smør, blød
2 liter vand
120 g natron (= 1 glas Dr Oekter natron)
Salt, nigellafrø, sesam eller lignede til pynt


Bland 375 ml vand, sukker, salt og tørgær i en stor skål og lad det hvile cirka 5 minutter, til tørgæren er opløst og dufter af gær.


Tilsæt det meste af melet og smør til gærblandingen og ælt dejen sammen på et meldrysset bord. Tilsæt resten af melet om nødvendigt. Ælt i flere minutter til du får en smidig og blank dej. 

Dejen kan også laves på røremaskine.

Smør skålen med smør eller olie og læg dejen tilbage i skålen og dæk med et viskestykke. Lad skålen stå lunt og lad dejen hæve 1 time, til den har forøget størrelsen til det dobbelte.

 Forvarm ovnen til 230 grader. Beklæd to bageplader med bagepapir.


Bring 2 liter vand og 120 g natron i kog i en stor gryde. Tilsæt natron til det kolde vand, hvis natron tilsættes til kogende vand vil det bruse over. 


Sæt en afdrypningsrist klar ved siden af komfuret.


Del dejen i 18 lige store stykker og rul dem til lang pølser. Rul en dejpølse omkring hver kyllingepølse og klem enderne sammen. 


Kog hver pretzel dog i natron-vandet i cirka 3o sekunder. Kog ikke mere end 2-3 stykker af gangen.


Med en hulske lægges de kogte pretzel dogs til afdrypning inden de flyttes på bagepapir og pensles med sammenpisket æg og drysses f.eks. med Maldon salt eller nigellafrø.

Bag pladerne med pretzel dogs i cirka 15 minutter til de er gylden til mørkt gylden. Server dem lune eller afkølet med ketchup. 4 kommentarer:

 1. Uha, dem har jeg aldrig prøvet at lave selv! De lyder lækre. skønt med ny inspiration fra over there :-) ha en super smuk dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har prøvet en enkel gang før, men det blev simpelthen uspiseligt. De var simpelthen så salte! Føj!.. men denne opskrifter virker :) Hverken sød eller salt!

   Tak i lige måde :)

   Slet
 2. Pernille!! vi må snart holde madklub igen, det er alt for længe sidden at du har lavet god mad til mig ;) de ser så lækre ud! og spændende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Line!! Det skal vi virkelig! Det er alt for længe siden nu, jeg giver dig ret. Vi må bare finde tiden nu!

   Og tak :) Det er også lidt spændende.. i hvert fald lidt anderledes..

   Slet