Til blommecupcakes skal der bruges blommemarmelade. Men blommemarmelade er ikke bare sådan lige at opdrive. Så derfor måtte jeg i gang selv.
Opskriften her giver et par glas af den smukkest rubinrøde blommemarmelade. Den indeholder store stykker blommer som ligger i en tyndere marmelade og det giver en fin tekstur når den bruges i bagværk. Men den er også rigtig lækker og flot på en thebolle eller til en osteanretning, ville den være spændende.
Blommerne jeg har brugt er de runde, mørke lille udenlandske blommer som man kan købe i butikkerne lige nu.
Selvom blommerne er udenlandske er der massere af smag i dem og marmeladen er skøn.
Blommemarmelade med vanilje
1 kg blommer
1 dl vand
500 g sukker
1 vaniljestang
Atamon
Skær blommerne i tynde både og fjern stenene.
Kom blommerne i en stor gryde sammen med vand og sukker og bring det i kog.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vanilje-korn og -stang i gryden med blommer.
Lad frugten koge ved svag varme i ca. 30 minutter, eller til den bliver tyk. Denne marmelade skal dog ikke være for tyk og frugten skal ikke være kogt helt ud.
Skold og skyld f.eks. adskillige små konserveringsglas i Atamon.
Hæld marmeladen på de klargjorte glas og luk til med det samme.
Hvad kan man gøre, når marmeladen er for tynd og allerede er afkølet ?
SvarSlet