fredag den 3. august 2012

Blommecupcakes

Cupcakes er ikke noget som kommer min vej tit eller noget som jeg selv laver tit, men nogen gange er lysten der. 

Så da SuperBest havde blommer på tilbud en tirsdag blev jeg nød til at lave blommemarmelade, så jeg kunne prøve mig med the hummingbird bakery's blommecupcakes. 

Man kan selvfølgelig også lave opskriften herunder med anden marmelade end lige blomme. F.eks. jordbær, rabarber, appelsin eller noget helt andet. Men blommemarmelade er lidt anderledes. Opskriften på blommemarmelade følger. 

Opskriften på blommecupcakes er oversat, med lidt ændringer, fra the hummingbird bakery - Cake Days, Recipes to make every day special fra 2011. 


 Blommecupcakes

 16 stk.

120 g smør, blød
340 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
4 store æggeblommer
360 g farin
200 ml kærnemælk
270 g blommemarmelade

Frosting
500 g flormelis
160 g smør, blød
50 ml kærnemælk
70 g blommemarmelade

Forvarm ovnen til 190 grader. Og sæt papirforme i muffinforme. 

Rør smør, mel, bagepulver og salt til det er godt blandet og har konsistens som krummer. 

I en anden skål piskes æggeblommer med farin, kærnemælk og 120 g marmelade til det er godt blandet.  

Imens der piskes, tilsættes den våde blanding langsomt til melblandingen og der piskes til det hele er godt blandet og dejen er jævn. Tilsæt evt. mere mælk hvis dejen er meget tyk. 

Fyld hver papirmuffinform en tredje del op med dej. Læg 1 tsk. marmelade oven på dejen i hver muffinform og fyld den samme mængde dej oven på marmelade som brugt i bunden af hver muffinform. Vær opmærksom på at få dækket marmeladen helt, så den ikke koger over og gør kage og papirform sort og klisteret.

Glat overfladen af hver kage og bag dem i cirka 20 minutter. 

Lad kagerne køle af et par minutter i muffinformene inden de sættes på rist til afkøling. 

Imens kagerne køles af, piskes med en elpisker smør og flormelis sammen  ved lav hastighed til det er godt blandet. Forsæt med at piske ved lav hastighed og tilsæt mælken i en tynd stråle. Når al mælken er tilsat sættes hastigheden op på piskeren og der piskes til blandingen er lys og luftig. Rør marmeladen i med håndkraft og fordel glasuren på de afkølet kager og server. 


5 kommentarer:

  1. Mums, de ser vildt lækre ud! Hummingbird bakery laver også nogle gode opskrifter. Jeg har kun bogen der hedder "The hummingbird bakery kagebog", men er den bog du har god? For så skal den vist på ønskelisten. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er en rigtig lækker bagebog. Og stor. Med kager, cupcakes og whoopie pies og jeg har lyst til at lave dem alle! Det er helt sikkert en til ønskeseddelen!

      Slet
    2. Jeg er overbevist! På ønskesedlen den kommer :)

      Slet
  2. Ikke at det har noget at gøre med dine cupcakes men måtte lige dele:

    http://i48.tinypic.com/30xc4mt.jpg

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej nej nej :D haha hvordan er det han ser ud!? Han ligner lidt katten som åd cupcaken :P

      Slet