tirsdag den 13. november 2012

Chocolate Chip Whoopie Pies

Om en lille uge skal jeg på en shoppe tur til Tyskland. Det er første gang i mange mange år at jeg skal af sted på sådan en tur, men sidste år var min søster af sted og hun købte en glas Fluff

Fluff er marshmallow creme. Det smager ligesom marshmallows, eller skumfiduser, men det er en blød creme og er smørbar. 



I går blev vi så enige om at glasset skulle omsættes; så kan vi nemlig tillade os at købe et par nye glas på mandag i Tyskland!

Valgt faldt på en omgang chocolate chip whoopie pies lagt sammen med chokolade marshmallow Fluff.

Resultatet blev utroligt velsmagende og det er bestemt ikke sidste gang jeg bage whoopie pies, men de blev godt nok ikke specielt pæne. 

Jeg havde nemlig også en bageplade til whoopie pies, som jeg havde fået sidste år i julegave som jeg ikke havde prøvet endnu. Men det kunne jeg åbenbart ikke styre! 



Alle mine fine små whoopie pies voksede nemlig sammen til en stor firkant! Hovsa. Men her kommer opskriften alligevel. Bare sørg for at have god plads i mellem de små kager når de skal bages i ovnen!



Opskriften er oprindeligt fra the hummingbird bakery, men her får I min version af den lille kage.

Chocolate Chip Whoopie Pies med Chokolade Fluff


12 stk.

Til kagerne:

1 stort æg
150 g sukker
125 ml piskefløde
25 ml mælk
1 tsk. vaniljesukker
75 g smeltet smør
275 g hvedemel
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
150 g chokoladeknapper 

Chokolade Fluff-fyld:
170 g blødt smør
2 spsk. kakao
280 g flormelis
220 g Marshmallow Fluff

Med en el-pisker eller køkkenmaskine piskes æg og sukker lyst og luftigt. Sæt hastigheden ned og pisk piskefløde, mælk og vaniljesukker i blandingen. Tilsæt smeltet smør og pisk til en jævn masse. 

Si mel, natron og bagepulver sammen og pisk det i æggeblandingen af flere gange under lav hastighed. Pisk til slut dejen godt igennem med høj hastighed for at sikre at dejen er blandet godt og er jævn.

Rør forsigtigt chokolade i dejen. Sæt den færdige dej på køl i 15-20 minutter til den er mere fast.

Forvarm ovnen til 180 grader og læg bagepapir på to bageplader. 

Sæt den kolde, faste dej på bageplader med 2 skeer. 24 kager i alt. Dejen glatter sig selv ud i ovnen og bliver fin og jævn på toppen. 

Bag kagerne midt i ovnen i 10-13 minutter til kagerne er faste og let gyldne.

Lad kagerne køle af på riste.

Mens kagerne bager i ovnen laves fyldet. 

Med el-pisker eller køkkenmaskine piskes smør, kakao og flormelis ved lav hastighed til massen er jævn.

Tilsæt Marshmallow Fluff, sæt hastigheden op og pisk fyldet til det er lystigt og luftigt. 

Læg kagerne sammen to og to med cirka 2 spsk. fyld imellem hver. 

Server.

Kagerne er bedst på bagedagen.      

10 kommentarer:

  1. Ej guld på glas ;-) ej de ser bare gode ud, synes næsten jeg kan dufte dem. Hm.. Er de bedst på bagedagen? Ærgeligt, så er de jo nødt til at blive spist på selv dagen, ej ærgeligt ærgeligt. Tusind tak for opskriften, skal altså have den afprøvet når jeg lige får lidt bagetid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Virkelig en skam ;-) Håber du får prøvet opskriften og bliver vild med dem!

      Slet
  2. Hvor ser de gode ud - det er nu sjovt med det fluff der - og altalt for nemt at spise direkte af glasset (;

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Yes! Jeg vil helt sikkert også prøve at lave det hjemmelavet :D

      Slet
  3. Det kan godt være de ikke ser ud som forventet men de ser stadig lækre ud!

    SvarSlet
  4. Okay, altså jeg skal være helt ærlig og sige, at det ikke er de smukkeste whoopie pies jeg har set, eller i hvert fald de mest whoopie pie-agtige whoopie pies jeg har set... men det lyder SÅÅÅÅÅÅ lækre! De må prøves snarest muligt :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. XD du har så ret. Jeg er heller ikke specielt stolt.. bliver nok nødt til at lave dem igen en dag.. på en meget meget stor ovnplade så de ikke bager samme :S

      Men de er rigtig lækre! God fornøjelse!

      Slet
  5. Pæne er de ikke, men de lyder vildt lækre!!

    Laver tit hjemmelavet fluff. Jeg har op til flere gange taget manden i at stå op midt om natten, for at "hjælpe med at tømme skålen". Idéen med at komme chokolade i, har aldrig faldet mig ind, men det skal da helt klart prøves!
    Tak for inspirationen.

    - Sweet Addiction

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha! Tak for komplementet! :D Det er dejligt vi kan være så ærlige med hinanden :DDD

      Yes, jeg vil også prøve med hjemmelavet fluff på et andet tidspunkt. Jeg har lavet hjemmelavet skumfiduser før, men det er jo sådan nogle som bliver faste med tiden, men jeg har aldrig prøvet at lave noget som holder sig "smørbart".

      Chokolade og skumfidus er jo en klassiker! Så det kan ikke slå fejl :) God fornøjelse!

      Slet