Den anden dag fik jeg lavet en noget anderledes aftensmad til min mor og jeg. Det skulle bare være en hurtigt og let lille middag inden vi begge havde planer til aften og når det bare var os to til middag måtte det gerne være ekstra lækkert!
Så med æbleskive-kogebogen i hånden og et nyindkøbt æbleskivejern kunne det næsten ikke blive andet end denne omgang;
Æbleskiver med to slags ost og tomatsauce
Æbleskiver - Traditionelle og helt nye og spændende opskrifter af K. Crafts 2011
Middag til 2-3 personer (21 æbleskiver)
110 g hvedemel
2 spsk. maizenamel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2 store æg, delt i blommer og hvider
2,5 dl mælk
3 spsk. smeltet smør, afkølet
60 g revet parmesanost
En lille håndfuld frisk basilikum, fint hakket
1 store frisk mozzarella, skåret i 21 små tern
Tomatsauce
1 ds hakket, flået tomater
1 stor håndfuld frisk basilikum, groft hakket
Salt og peber
1 nip sukker
1 nip chilipulver
1 tsk. hvidløgspulver
Forvarm ovnen til 110 grader.
Bland hvedemel, maizena, bagepulver, salt, 1 dl parmesanost og basilikum i en stor skål.
I en lille skål piskes æggeblommer med mælk og 2 spsk. smeltet smør. Rør æggeblandingen i melet. Dejen skal være klumpet.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker og rør først 1/3 del af skummet ud i dejen og tilsidst vendes forsigtigt resten af æggehviderne i dejen.
Dejen skal laves udmiddelbart inden man er klar til at stege æbleskiverne, da dejen ellers bliver for tynd.
Smør hvert hul i æbleskivepanden, må det være en elektrisk æbleskivepande eller en pande til komfuret og varm den op.
Når smørret bruser i panden, kommes ½ tsk. parmesanost i hvert hul, efterfulgt af 1 spsk. æbleskivedej. Læg nu forsigtigt en terning mozzarellaost i hver hul og fyld op med yderligere 1 spsk. dej.
Steg æbleskiverne til de er gyldne og sprøde i bunden, 3-5 minutter og vend dem så forsigtigt ved hjælp af to træ grillspyd. Bag nu æbleskiverne færdige til bunden igen er gylden og sprød, 3-5 minutter.
Læg de færdige æbleskiver i et ovnfast fad og hold dem varme i ovnen imens resten af dejen steges til æbleskiver.
Imens æbleskiverne langsomt steger laves tomatsovsen.
Put alle ingredienserne til tomatsaucen i en lille gryde og kog det hele godt igennem. Suppler evt. saucen med lidt ekstra frisk basilikum lige inden servering.
Vær forsigtig ved serveringen af æbleskiverne. Fyldet i midten er rygende varmt!
Super, super lækker middag! Æbleskiverne bliver super sprøde af osten i bunden og inden i den bløde æbleskivedej med basilikum og den flydende, seje ost i midten er rigtig lækker. Middagen her er pure indulgence, men selvfølgelig meget anderledes og ikke hvad man forbinder med æbleskiver. Det er dog absolut ikke sidste gang jeg prøver sådan en omgang eller en af de andre opskrifter fra æbleskive-kogebogen...
Vovet kombination, dejligt når sanserne og modet bliver udfordret. Det lyder alt for lækkert til at lade være! Uhm sikke en dame middag :-) tak for opskriften og håber du har en dejlig weekend :-)
SvarSletJeg vil faktisk sige at kombinationen er temmelig klassisk, men udformningen er lidt anderledes :D men ja, det var super lækkert!
SletTak i lige måde :)