onsdag den 28. november 2012

Thanksgiving/Pastinak - æble mos

Til min mini-Thanksgiving serverede jeg en pastinak-æble mos. Og den var rigtig populær! Med dens slikeagtige glathed og fine smag af pastinak, sødet med æble var den super lækker. 

Jeg kunne også forstille mig at mosen vil smage godt til en svinekotelet eller en rød steak.


Pastinak - Æble Mos

2-4 personer

1 kilo pastinakker, skrællet
2 æbler, skrællet 
½ liter vand
3 spsk. kold smør
1 1/4 tsk. salt

Skær pastinakkerne i skiver, ca. 1 cm tykke. Skær æblerne, minus hus, kerne, blomst og stilk, i store tern.

Smelt 2 spsk. smør i en stor gryde. Tilsæt pastinakker og steg dem på begge sider til de er gyldne. Tilsæt æbler, vand og 1 1/4 tsk. salt. Bring gryden i kog.

Kog pastinakkerne og æblerne indtil de er meget møre, cirka 20 minutter. 

Tag gryden af varmen og læg låg på. Lad blandingen køle ned i cirka 5 minutter.

Tilsæt resten af smørret og purer grøntsagerne og smørret til en blank, helt glat mos. 

Mosen kan tilberedes et par dage i forvejen og opbevares tildækket i køleskab. Varm mosen forsigtigt op i en lille gryde inden servering. 

2 kommentarer:

  1. Sådan en pastinak mos/creme har jeg hørt SÅ meget godt om, og dit indlæg gør det jo kun endnu bedre. NU må det vist snart afprøves :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Smager også rigtigt dejligt! Jordskokkemos er også super lækkert!

      Slet