fredag den 31. august 2012

Den Store Bagedyst

Ser vi Den Store Bagedyst på DR1? Jeg havde faktisk ikke hørt om programmet før en veninde fortalte mig om det den anden dag. Så selvfølgelig måtte jeg tjekke det ud og så er vi jo så heldige at man kan se alle DR1s programmer på deres hjemmeside.

dansk..


Normalt er jeg all for madlavningsprogrammer på tv. Men jeg må indrømme at jeg blev lidt skuffet. Mine bange anelser blev nemlig realiseret. Da veninden fortalte om programmet tænkte jeg at det måtte være den danske udgave af et engelsk program, som jeg ser. Og det må man sige det er.

Den Store Bagedyst er en tro kopi af det engelske program The Great British Bake Off som lige er begyndt på sin tredje sæson. 

Jeg er godt klar over at det er normal praksis at tv stationer og lande bytter og køber tv-programmer af hinanden. Og det er jo på sin vis også fint nok.

Meeeeeeeeeeeeeeeen.. kan man slet ikke tænke selv?? 

Når jeg siger at Den Store Bagedyst er en tro kopi af det engelske program The Great British Bake Off, så mener jeg det virkelig. Helt ned til intromusikken, hvordan værterne står når programmet starter, hvordan deltagerne sidder på deres knæ og glor ind i ovnen under den tekniske opgave!!!!!.. ja, selv det der kommer ud af værternes mund er direkte oversat fra engelsk... Og der er mange mange flere lighedspunkter - skræmmende mange! flere lighedspunkter!

Den eneste forskel jeg kan se er at den ene vært på dansk er en mand og at programmet er kortet ned til 6 afsnit. I ægte dansk stil.. hvorfor bruge flere penge på noget som kan overstås på 6 afsnit, i stedet for 10-12 afsnit!?  

Men det kan da godt være at man slet ikke må lave om på noget når man "køber" sådan et program!? Men "noget" er jo lavet om på.. 

engelsk..

Nå, men nok om det. Pernille er ikke sur, Pernille er lettere.... skuffet.

Apropo "bagedyst" så har jeg gang i mit eget brød projekt i dag. Mit Chad Robertsons brød er nemlig slået op, i gang med første hævning og er blevet vendt en enkelt gang. Spændende! 

8 kommentarer:

 1. Jamen det er jo bare endnu et købt koncept, som som mange andre programmer i dansk TV.
  Mia

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret, Mia. Jeg syntes bare det er voldsomt at der ligefrem er skrevet ind i konceptet at der skal optages scener hvor deltagerne sidder på knæ foran ovnen.. fra præcis den samme vinkel og afstand osv. Det virker lidt tosset..

   Slet
 2. Hej en lettere skuffet Pernille.
  Jeg har slet ikke fået set det, men så kan jeg jo tá den på dr nu. Jeg kan jo meget passende gøre rent imens, når du jo siger det ikke er videre ophidsende :-) held og lykke med brødet glæder mig helt vildt til at høre dit dom og se resultatet, ha en smuk weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette

   Jeg er helt vild med den engelske udgave og derfor kastede jeg mig også omgående over den danske. Og når den ligner den engelske så meget så er det jo et fint program.. bare ikke specielt ophidsende.. nej, egentlig ikke. Og så skal man jo være Blomsterberg-fan.. som altid på DR1..

   Ja, jeg glæder mig også :D
   Tak og i lige måde!

   Slet
 3. Jeg havde det også lidt ambivalent med programmet, for teaseren så virkelig lovende ud. Har ikke set det engelske program, men vil give dig ret i at man skal være Blomsterberg-fan for at sætte pris på den danske udgave, og det er jeg ikke rigtigt. Der var simpelthen for meget fokus på udseende og for lidt på smagen, hvis man spørger mig. Måske man skulle se den engelske udgave... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, Helle. Det er virkelig meget fokus på udsende. Det er også meget vigtigt.. men jeg vil da sige at smagen er vigtigst! Og hvis man skal sammen ligne med det man kan købe hos de professionelle bagere i Danmark.. ja, ofte så smager det hverken godt eller ser ordentlig ud.

   Jeg er i hvert fald helt vild med den engelske udgave :) De går også op i udseende, men de engelske bagere er generelt lysår forud for danskerne..

   Slet
  2. Nu har jeg set den engelske udgave (på youtube), og det er jo så meget bedre end det danske! I stedet for bare at vise og smage en masse kager, så giver det engelske program en masse bagetips og tekniske forklaringer. Det synes jeg virkelig mangler i den danske udgave. Så tak for tippet :)

   Slet
  3. Det var så lidt :)

   Jeg er nemlig også vild med det engelske af lige nøjagtig den grund!

   Slet