onsdag den 29. august 2012

Bagte chokoladedoughnuts

Ja, det er så denne slags doughnuts der ikke rigtig har noget med doughnuts at gøre, andet en faconen. Men de smagte nu rigtigt godt alligevel og så er de ufattelig hurtigte at fremstille. Fra jeg havde bestemt mig til at bage disse chokoladedoughnuts og til jeg havde chokoladedoughnuts i min mave, gik der under tre kvarter! Og så er der hverken ret meget sukker eller ret meget fedt i dem...

Bagte Chokoladedoughnuts

10 mini doughnuts

85 g hvedemel
30 g kakao, usødet
75 g sukker
1 tsk bagepulver
80 ml mælk
2 æg
3 spsk olie
½ tsk vaniljeekstrakt

Glasur
2 spsk smør
1 tsk honning
1 spsk mælk 
½ tsk vaniljeekstrakt
60 g mørk chokolade, hakket
60 g flormelis

Tænd ovnen på 190 grader. Smør bageformen med lidt ekstra olie.

Bland alle de tørre ingredienser til kagerne i en skål og rør det godt sammen med et piskeris for at få klumperne ud.

I en anden skål piskes alle de våde ingredienser sammen, inden de hældes over de tørre og det hele røres sammen til en jævn dej.

Fordel dejen i hullerne i bageformen. Hæld eventuelt dejen på en sprøjtepose og sprøjt dejen i bageformen.


Bag de små kager ca. 10 minutter ved 190 grader. Kagerne er færdige når de føles bløde, men kommer tilbage i facon når man trykker let på dem. 


Fjern kagerne fra bageformen og lad dem køle af på en rist.

I mens kagerne køler af laves glasuren. 

Smelt smør, honning, mælk og vanilje sammen i en lille gryde over middelvarme. Når det hele er smeltet godt sammen, tilsættes chokoladen og får lov at smelte. Tag gryden af varmen og rør flormelissen i. Rør til glasuren er jævn og blank. 

Dyb forsigtigt oversiden af kagerne i glasuren. Men vær forsigtigt, glasuren er varm og det skal den være, da den ellers sætter sig øjeblikkeligt. Det kan være nødvendigt at varme glasuren op på ny for at dyppe de sidste kager. Krymmel skal der også pyntes med med det samme, da glasuren er meget hurtigt til at sætte sig. 

Kagerne smager dejligt lune ud af ovnen, men også dagen efter hvor de har været opbevaret i en lufttæt beholder eller i en pose og har fået lov at suge glasuren til sig er de rigtig lækre.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar