lørdag den 30. juni 2012

Chokoladebrud med tranebær

Jeg bagte disse boller den anden aften da jeg fik lyst til noget sødt og samtidig manglede noget til morgenmad og morgenmadsbrød til fryseren. 

Jeg valgte at bage lige præcis de her boller, fordi min søster anbefalende dem og fordi de er ret anderledes i deres fremstillingsmåde. 

Opskriften er af Claus Meyer fra Meyers Bageri. Meyer bager dem med gulerødder og solsikkekerne eller rødbede og sesamfrø. Jeg har bagt dem med chokolade og tørrede tranebær. Store, fede, saftige, knaldrøde tranebær af mærket Farmer's Fruit Snack. Smager fantastiske. Og det gør bollerne også. Hvilket også var hvad min søster fortalte mig. 

Disse boller er mega store, søde og luftige. De smager fantastisk direkte ude af ovnen, spist som en snack. Senere smager de lækkert med smør og marmelade til morgenmad. 

Når jeg skriver at disse boller er mega store, mener jeg virkelig at de er mega store. Én bolle er større end min hånd! Det er måske lige i overkanten og næste gang jeg skal bage disse boller, og det skal jeg igen, så laver jeg dem kun halvt så store, men med dobbelt så meget fyld!


Chokoladebrud med tranebær12 mega boller eller 24 normal størrelse boller

50 g gær
5 dl lunkent vand
1 kilo mel, plus ekstra til bordet 
75 g sukker
15 g havsalt
75 g blødt smør
2 æg
150 g chokolade, 70 % - groft hakket
4 håndfulde tørrede tranebær

Oplæs gæren i det lunkne vand i en skål. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og rør dejen sammen. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen grundigt. 

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

Lav en fordybning i midten af den store dej og slå begge æg ud i hullet sammen med chokolade og tranebær. Fold siderne ind over fyldet og form en stor bolle. 

Hak dejen i småstykker med en metalskraber. Sørg for at æggene ikke løber væk ved at løfte dem ind over dejen med metalskraberen. Bliv ved med at hakke dejen i småstykker til chokolade og tranebær er fordelt i dejen, men dejen skal ikke være jævn. 

Med en paletkniv løftes 12 eller 24 lige store portioner af dejen over på to bageplader med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve 1 time. 

Bag chokoladebrudene ved 210 grader i cirka 15 minutter. ENJOY! 
3 kommentarer:

 1. Hej Pernille! Tusind tak fordi du bagte bollerne, jeg har nemlig ikke fået det gjort endnu og tænkte nemlig på om der var mange andre, jeg skulle bare før dem, men det kan jeg høre, at det er der ikke! Fine process billeder og uhm for en dejlig beskrivelse, ha en super fin søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :) Jamen det var da så lidt. Skulle det være en anden gang ;)
   Tak til dig fordi du læser min blog! God søndag aften og god fornøjelse med bollerne! De ER virkelig lækre!

   Slet
 2. Hej Pernille.

  Du skriver øverst, at næste gang vil du putte dobbelt så meget fyld i. Mener du så 300 i stedet for 150 g chokolade, eller er der doblet op foroven?
  Og hvad gør du med smøret? Du har glemt det i opskriften x)
  Glæder mig til at prøve dem i morgen!

  SvarSlet