fredag den 29. juni 2012

Donuts? Doughnuts?? Fonuts?

Fonuts er navnet på en restaurant i Californien som sælger bagte doughnuts. Egentlig er doughnuts jo stegte, men Fonuts' doughnuts skulle være helt fantastiske! Men jeg har aldrig smagt deres doughnuts, men det er en ide som jeg er helt tosset med. 

Bagte doughnuts; jeg kender nemlig doughnuts. Rigtige doughnuts - nybagte, sprøde, bløde, luftige, søde doughnuts fra USA. Og vigtigst af alt smager de overhovedet ikke som noget man kan købe herhjemme. Desværre. 

Så man er nødt til at gå i gang selv, men det er ikke altid lige nemt. Især ikke når jeg er lidt imod at skal i gang med at stege i olie. 

Det kan gå hen og blive lidt af et togt at finde den perfekte doughnut opskrift. 

Det startede med en opskrift på bagte kage-doughnuts. De var kønne og lignede doughnuts, men havde intet smags- eller konsistens-mæssigt noget med doughnuts at gøre.  Nu kommer disse bagte, gærdejs-baseret doughnuts. 
Friske ude af ovnen, vendt i smeltet smør og kanelsukker er disse helt sikker en god løsning på min doughnut-craving.

De er super lette og luftige, sprøde og søde. Dog uden det ekstra smør og et par timer senere er krummen tør og kedelig. Men jeg kunne faktisk godt finde på at lave opskriften igen. Opskriften skal bare halveres så alle doughnuts forsvinder ved det samme måltid. 

Togtet ender ikke her, men I får opskriften alligevel. Er der en som ligger inde med den perfekte doughnut opskrift? Stegt eller bagt? I må meget gerne dele! 

Opskriften herunder er omsat til dansk og danske måleenheder efter denne opskrift af Brown Eyed Baker.


Bagte Kærnemælks Doughnuts med Kanelsukker

 

12 doughnuts + holes

1 æg
50 g sukker
250 ml kærnemælk
50 g gær
1 tsk salt
2 tsk vaniljeekstrakt
400 g hvedemel
110 g smør

Topping:
100 g smør
2½ dl sukker
2 spsk. kanel

Ved medium hastighed på en røremaskine røres æg og sukker i et par minutter. Tilsæt gær og mælk og rør sammen. Tilsæt vanilje. 

Sæt farten ned til lav og tilsæt halvdelen af melet og salt. Rør sammen. 

Sæt dejkrog på maskinen og tilsæt smørret lidt efter lidt og rør til dejen er glat. Tilsæt resten af melet til dejen slipper siden af skålen. Dejen skal være blød og smidig, men må ikke klistre. 


Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

Gør to bageplader klar med bagepapir.

Slå dejen ned og rul den ud på et meldrysset bord i 1 cms tykkelse. Stik cirkler ud i ønskede størrelse og stik midten ud, så man får doughnuts. Sæt doughtnuts på den ene bageplade og midten, 'the hole' på den anden plade. Efterhæv til dobbelt størrelse. Cirka 25 minutter.  

Forvarm ovnen til 210 grader. 

Bag doughnuts og holes i 5-8 minutter til de er gyldne. Pas på ikke at bage dem for længe, da de ellers vil blive tørre.

Smelte smørret til topping og bland sukker med kanel og imens kagerne stadig er varme pensles de med smeltet smør og vendes i kanelsukkeret. Server omgående. 2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert og ganske syndigt ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal også være lidt syndigt!! men det kunne nok godt have været mere syndigt hvis de havde været stegt og vendt i chokolade! MMMmmm

      Slet