torsdag den 21. juni 2012

Makaroni med ost og pancetta..såen da

Vidste I at i dag er årets længste dag?  Det er ikke så ringe, nu når solen rent faktisk har bestemt sig for at skinne, til en afveksling.

I mandags var ikke årets længste dag, til gengæld var det en meget våd dag! Men det skal nu ikke holde mig fra at besøge min søster og hendes lille hund.

Min søster er ligeså glad for mad som jeg er, hun gør dog mere i at spise den end at lave den! Så det passe jo perfekt! Desuden har vi stort set også samme smag i mad, så med en ny pasta-kogebog i huset var der ikke langt fra thoughts to action! 

Det viste sig så at Føtex hverken lå inde med pancetta eller gruyèreost, så der måtte laves lidt om i opskriften. Det blev til en meget lækker lille ret, som jeg sagtens kunne finde på at lave igen. Dog med mindre mozzarella og mere bacon. Jeg har justeret opskriften her. 

 

Makaroni med ost og bacon

4 personer

400 g makroni
150 g røget bacon, skåret i mindre stykker
½ liter fløde
200 g cheddarost
75 g mozzarella 
100 g parmesan
2 tsk sød fransk sennep
1 tsk paprika
Salt og peber
2 spsk. frisk purløg, hakket

Kog makronien al dente efter anvisninger på posen. Hæld vandet fra og hold pastaen varm i gryden under låg, men uden varme.

Steg baconen mer eller mindre sprød på en pande. Dryp af på køkkenrulle.

Hæld det meste af fedtet af panden og skru ned på middelvarme. Hæld fløden på panden og lad det simre sagte et par minutter.

Tilsæt sennep og paprika før de forskellige oste tilsættes saucen. Start med parmesan, så cheddar og tilsidst mozzarella. Mozzarella gør saucen lang og sværrer at arbejde med.

Kog saucen til den er blevet tyk og al osten er smeltet, 5 minutter cirka. Rør ofte. 

Smag retten til med salt og peber og vend tilsidst bacon, purløg og makaroni i ostesaucen.  

2 kommentarer:

 1. hohooo det er comfort food så det batter :) lækkert! og flot anrettet

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige hvad det er! :)
   Takker! Og tak for sidst. Dejligt at se dig, som altid!

   Slet