søndag den 17. juni 2012

Tørsleffs Økologisk Surdej Tørret

Det er en rum tid siden at jeg købte de tre varianter af Tørsleffs surdej, men jeg har haft dårlig tid til at prøve at bage med dem. Men i tirsdags var der anledning og tid...  i hvert fald med to varianter. Jeg har stadig rugbrødssurdejen til gode. 


Jeg fik en hævekurv til jul sidste år, som jeg heller ikke havde fået prøvet, så det en rigtig begivenhedsrig omgang brødbagning. 
Desværre er jeg ikke sikker på det var besværet værd.

Jeg fulgte Tørsleffs egne opskrifter på poserne. Det økologiske landbrød med spelt, blev til nogle meget mørke og grove flutes, som var en lille smule kompakte. 

Det økologiske hvedebrød var egentlig okay i smagen. Næsten alt nybagt brød er spiseligt med smør på. Det var heller ikke kompakt, men en smule klistret, selvom det var hævet flot op - om det er min skyld ved jeg ikke.  

En anden gang er jeg ikke sikker på at jeg ville være interesseret i dette produkt. Det føles bare lidt som at bruge tørgær og almindelig gær i den samme opskrift. 

Men hævekurven er jeg helt vild med.

2 kommentarer:

 1. Øv, at surdejen var så skuffende, for det var ellers en smart løsning til en hurtig surdej. Men dit brød ser nu lækkert ud alligevel, og hævekurve er geniale :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke i orden. Men jeg tænker om det kunne have været selve opskrifterne der resulterede i kedeligt brød? Måske skulle man prøve igen en dag og så med opskrifter man ved der virker efter ens egen smag..

   Tak! Og ja! Jeg kunne godt tænke mig en oval eller aflang..jeg har også set dem lavet som en ringform og det kunne da også være cool!

   Slet