mandag den 11. juni 2012

Menu

Så er menuen planlagt og der er handlet ind. Jeg får nok at se til i morgen, men det meste ligger i at planlægge udnyttelse af ovnen, køleskabet, et lille køkken og selvfølgelig begrænset tid. I love it. Forret: Skinke med lun tomatkompot og brød

Hovedret: Stegt andebryst med bagte rabarber og letfrossen flødepeberrod 

Dessert: Fragilité med chokoladecreme og hindbær

Jeg har forsøgt at sammensætte en menu som både indeholder noget koldt og noget varmt, noget sødt og noget surt, noget mildt og noget stærkt og ikke have ingredienser, som gik igen og igen. Desuden har jeg forsøgt at holde det inden for sæsonen med rabarber og nye kartofler. Og så syntes jeg det var vigtigt at det ikke var for tung en menu, så retterne er simple og indeholder få ingredienser. Alligevel valgte jeg and for at folk fik noget mad i maven som kan mærkes. Som altid, kan jeg godt lide at lave noget anderledes og prøve noget nyt og and med rabarber og peberrod får man da ikke hver dag?!

Brødet bliver hjemmebagt og jeg vil forsøge mig med den tørrede surdej, som jeg købte for noget tid siden. 

Det bliver første gang jeg skal forsøge mig med fragilité. Er der noget særligt jeg skal vide? Det lyder pretty straight forward. Men hvis der er nogen som har nogle råd lytter jeg da gerne.

Chokoladecremen i fragilitén er en smørcreme med kogt sukkerlage som skulle gøre den fnuglet, så det glæder jeg mig til. Personligt er jeg ikke vild med smørcreme, som bare er smør og flormelis pisket sammen. 

Mums. Jeg glæder mig, både til at kokkerer og indtage. 

4 kommentarer:

 1. Åh hvor fint! Det lyder dejligt det hele :) jeg kunne bestemt godt. Jeg er spændt på hvad de siger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg går ud fra du mener den lille stående billedramme med menu? Jeg er også vældig begejstret for den! Min håndskrift er bare ikke hvad den plejer.. Jeg skriver nærmest ikke i hånden længere.. det virkede helt fremmede!

   Tak. Jeg glæder mig også :)

   Slet
 2. Det lyder som en rigtig lækker menu! Jeg lavede en gang en fragilite med hvid chokolade og hindbær, og den skulle trække i 8 timer, så det er vist det eneste man lige skal holde øje med. Men derudover er det jo en skøn kage, som er forholdsvis nem at lave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg glæder mig også

   Cool! Blev den god?
   Opskriften jeg har fundet skal ikke nødvendigvis trække, men den skal et kvarter i fryseren inden servering. Men den kan laves op til en uge før og stå i køleskabet eller fryseren.

   Slet