fredag den 22. juni 2012

Varme passionsfrugtsouffleer

I går var en stor dag! Min søster blev nemlig kandidat i medicin fra Aalborg Universitet med et stort og flot 10-tal. Tillykke endnu engang, sis. 

Hvis det ikke var fordi vi selvfølgelig havde været ude at spise hele familie til aften, så havde jeg måske lavet den lille lækkerbisken til hende til dessert. Hun er nemlig min no. 1 passionsfrugt-fan! Og dette er en passionsfrugt-bombe, men en meget lækker lille og let dessert, som kan varieres i det uendelige! 


Varme passionsfrugtsouffleer

Le Gordon Bleu Gourmetskolen Desserter

4 personer

Blødt smør til formene
120 g sukker, plus ekstra til formene
12 passionsfrugter eller 120 g frugtkød
6 æggehvider
Flormelis, til pynt 

Smør fire ramekin- eller souffléforme (10 cm i diameter, skal kunne rumme 2½ dl) indvendig med blødt smør, ved hjælp af en bagepensel. Sæt formene i køleskabet, til smørret er stivnet, pensl igen med blødt smør og sæt dem tilbage i køleskabet. 

Fyld en af formene halvt op med sukker, og vend formen rundt, så sukkeret hænger i smørret og dækker indersiden (brug ikke fingrene). Hæld det overflødige sukker i den næste form og gentag. 

Forvarm ovnen til 160 grader. Passér kødt fra passionsfrugten gennem en si og rør pureen med 60 g sukker. Kassér kernerne.

Pisk æggehviderne, til de danne bløde toppe. Kom resten af sukkeret i hviderne og pisk 1 min. Vend forsigtigt hviderne i passionsfrugtpureen.

Fordel blandingen i de fire forme og glat overfladen. Drys med sigtet flormelis og lad tommelfingeren køre rundt langs indersiden af formen, så der kommer en fordybning - det får souffleen til at hæve mere jævnt.

Stil formene i en bradepande eller ovnfast fad og hæld så meget varmt vand ved, at det når halvvejs op om formene. Bag souffleerne i 20 mini., til de er godt hævet. Når de er bagt, tages de ud af ovnen, drysses med ekstra flormelis og serveres omgående.  

2 kommentarer:

 1. Åhr jeg havde glemt alt om de souffleer - de er indbegrebet af fantatiske :D
  - Cath

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de var ikke så ringe endda! :D

   Slet