tirsdag den 19. juni 2012

Skinke med lun tomatkompot og croutoner

Lækker lille ret baseret på en opskrift af Claus Meyer. Tomatkompotten var udsøgt sammen med den salte skinke, men en anden gang ville jeg server denne ret med brød og smør til i stedet for croutoner, da jeg tror det iskolde islet fra smørret ville være en god kontrast til tomaten. Desuden også en anden tallerkenanretning, men det er kun en kosmetisk fejl. 





Skinke med lun tomatkompot og croutoner

4 personer

6 tomater
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
8 skiver skinke, f.eks. parma eller spege
Kørvel
6-7 skiver brød
2 spsk. oliveolie
Salt
Timian

Forvarm ovnen til 180 grader.
Skær brødet i passende stykker og læg dem i et ovnfast fad. Bland olie, salt og timian sammen og hæld det over brødet og bland det hele godt sammen.

Bag croutonerne 8-10 minutter til de er sprøde og gyldne.
Sæt til side.

Skær fem af tomaterne i grove tern og kom dem i en gryde sammen med eddike, olie, salt og peber og kog dem til de er møre, cirka 10 minutter.

Tag gryden af varmen og hæld tomatkompotten op i en si og passer den igennem sien for at lave en fin puré. Sæt gryden tilbage på varmen og varm pureen op.

Skær den sidste tomat i fine tern og tilsæt den tomatpureen. Tag gryden af varmen og smag til med salt og peber. 

Server den lune tomatkompot til skinken anrettet med croutoner og kørvel. 

2 kommentarer:

  1. Hej Pernille! Dejlig nem og let og tilmed sommerlig ret! Uhm kan næsten smage det! Ha en rigtig dejlig aften. Forresten super m. Køb det mandag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :) Ja, og solen skinner endda en smule i dag! Så meget passende!
      Tak i lige måde. Og tak :) Jeg er også selv glad for indslaget! Rart at høre andre også er!

      Slet