torsdag den 29. november 2012

Thanksgiving Madklub

Tirsdag var vi fire piger (+ et enkelt vedhæng og to små hundepiger) sammen i vores Madklub. Temaet var Thanksgiving! 

Madklub var oprindeligt planlagt til sidste uge hvor der rent faktisk var Thanksgiving, men vi blev forhindret og måtte udskyde til igår. Men det var også fint.

Som sagt var temaet Thanksgiving og det kan jo kun betyde lækkert mad. Men det er kun altid lækkert mad vi får!

Jeg skulle have forret med i går og havde set Jamie Oliver laver en fantastisk osteret med tranebærsauce i et tv-program og syntes det ville være perfekt til dagens anledning. Dog kunne jeg ikke finde den præcise opskrift, så min er en løs fortolkning af det samme tema. 

Opskriften kommer efter billederne her;  Billederne er fra Instagram. 


Camembert & Brie i Filo serveret med Tranebærsauce. Super lækkert og rigtig nem lille forret eller måske en lækker frokost? Kunne godt finde på at lave den igen, måske kun med camembert eller måske i en udgave som kan laves i paninigrillen.


Line havde lavet hovedret. En turkeyburger i hjemmebagt bolle med grønkålsslaw og tranebærsauce. Kalkunen var en lækker rullesteg af kalkunbryst fyldt med persille og bacon. 


Desserten var en velduftende kryddergulerodskage med limeglasur. Jeg smagte desværre ikke denne smukke sag, da min allergi overfor citrusfrugter sagde nej da jeg jeg fik en lille smag af glasuren. Men jeg hørte den var helt fantastisk! 

 Camembert & Brie i Filo med Tranebærsauce

 4 til forret eller 2 til frokost

100 g camembert
100 g brie
50 g pinjekerner
1 håndfuld frisk basilikum, stilke og blade
Skal af 1 citron
Lidt salt

1 rulle købt, frossen filo dej, optøet

100 g tranebær
120 ml Southern Comfort Whiskey
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt nelliker
½ tsk. tørret timian
½ liter vand

Olivenolie til at stege i.

I en lille gryde blandes tranebær, whiskey, krydderier og vand. Ingredienserne koges op. Skru ned for varmen og lad saucen småkoge i 10 minutter til tranebærrerne er svulmet op og spritten i whiskeyen er fordampet.

Hvis meget af vandet er fordampet tilsættes mere vand og med en stavblender pureres saucen jævn. Saucen skal være tyk, men flydende. Ydeligere vand kan være nødvendigt at tilsætte.

Blend ost, pinjekerner, basilikum, citronsalt og lidt salt sammen til en jævn masse i en food processor.

Rul filoedejen ud på køkkenboredet og læg 4 ark ud på bordet. Resten af dejen kan fryses ned igen.

Fold hvert af de fire ark filo på midten på den korte led og læg en tyk pølse af ostefyldet midt på hver firkant. Rul pakkerne sammen til en lang tyk pakke og fold enderne ind.

Varm lidt olie op på en god pande. Varmen må ikke være for kraftig. Læg filopakkerne på panden, først med lukningerne ned af, og steg dem sprøde i olien. På 4 sider. 

Det er vigtigt at panden ikke er for varm så filodejen ikke brænder, inden fyldet i midten er smeltet. Det tager cirka 5-10 minutter.

Server filopakker og tranebærsauce meget varme! Men pas på med det smeltet ost! 

Dette var afslutningen på Thanksgiving i denne omgang! Nu gælder det jul!
Næste Madklub er planlagt til mellem jul og nytår. Det er mig som har værtskab og temaet er æbleskiver!

Og i dag skal familien have hundehvalp! Rigtig god torsdag!

2 kommentarer:

  1. Ååååh hvor jeg dog misunder jeres madklub. Død lækkert ser det altså ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er altså også en god ordning! Super hyggeligt og man er altid sikker på at få noget godt at spise!

      Slet