Jeg elsker kanel. Hele året rundt. Men her op til jul virker det særligt passende med det lækre krydderi!
I mandags bagte jeg to kanelbrød efter opskrift af Mette Blomsterberg i hendes kogebog, Jul.
Efter opskriftens anvisninger tog jeg det ene brød ud af ovnen efter det havde bagt i 20 minutter. Det er nu puttet i fryseren, så det senere kan tøes op og bages færdig i ovnen ved 185 grader i 15 minutter.
Efter opskriftens anvisninger tog jeg det ene brød ud af ovnen efter det havde bagt i 20 minutter. Det er nu puttet i fryseren, så det senere kan tøes op og bages færdig i ovnen ved 185 grader i 15 minutter.
Kanelbrød
2 brød
30 g gær
2 æg
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kanel
1 tsk kardemomme
50 g sukker
1½ dl kærnemælk
1½ tsk salt
500 g hvedemel
100 g smør, stuetemperatur
Remonce:
125 g blødt smør
100 g sukker
1½ spsk kanel
Smudr gæret i en skål. Tilsæt æg, vaniljesukker, kanel, kardemomme og sukker.
Lun mælken i en lille gryde. Når kærnemælken bliver varm begynder den at skille, men til opskriftens formål er det lige meget.
Tag mælken af varmen. Den må ikke være for varm når den hældes over gærblandingen. Tilsæt salt.
Tilsæt det meste af melet, men hold noget tilbage. Det er ikke sikkert dejen kan optage alt melet.
Ælt dejen let sammen inden det bløde smør tilsættes. Ælt dejen til den er glat og smidig. Eventuelt på røremaskine. Tilsæt mere mel hvis det er nødvendigt.
Form den færdige dej til en kugle og lad den hvile i 15 minutter.
Rør eller pisk remoncen sammen til en homogen blanding.
Smør to små brødforme med smør eller olie.
Drys lidt mel på bordet og med en kagerulle rul dejen ud til en stor firkant. Dejen skal cirka være 0,5 cm tyk.
Smør remoncen ud over hele dejens overflade.
Rul dejen sammen, eventuelt fra den kortest side. Del rullen i to lige store stykker og læg dem i hver deres brødform.
Lad brødene efterhæve i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 185 grader. Bag brødene i 25-30 minutter, til de er gyldne og hævet.
Lad brødene køle af på en bagerist og pynt evt. med glasur af flormelis og vand.
Tilsæt det meste af melet, men hold noget tilbage. Det er ikke sikkert dejen kan optage alt melet.
Ælt dejen let sammen inden det bløde smør tilsættes. Ælt dejen til den er glat og smidig. Eventuelt på røremaskine. Tilsæt mere mel hvis det er nødvendigt.
Form den færdige dej til en kugle og lad den hvile i 15 minutter.
Rør eller pisk remoncen sammen til en homogen blanding.
Smør to små brødforme med smør eller olie.
Drys lidt mel på bordet og med en kagerulle rul dejen ud til en stor firkant. Dejen skal cirka være 0,5 cm tyk.
Smør remoncen ud over hele dejens overflade.
Rul dejen sammen, eventuelt fra den kortest side. Del rullen i to lige store stykker og læg dem i hver deres brødform.
Lad brødene efterhæve i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 185 grader. Bag brødene i 25-30 minutter, til de er gyldne og hævet.
Lad brødene køle af på en bagerist og pynt evt. med glasur af flormelis og vand.
Uhm, det lyder lækkert- og så er det smart lige at have sån et lyn-brød i fryseren til en anden gang når trangen melder sig:)
SvarSletPræcis :)
SletDet er så lækkert med kanelbrød - det bagte min mor ofte da vi var børn, men det er efterhånden længe sien jeg har smagt det. Det er ellers så godt, helt lunt - næsten som kanelsnegle, og så alligevel ikke helt.
SvarSlet- Anne
Cool :) Jeg har aldrig fået det før! Men det er da ikke sidst gang jeg bager sådan en omgang!
SletMums det ser svampet og lækkert ud! Åh jeg fik aldrig købt bogen og nu kan jeg ikke finde mere! Ah det skal jeg da bage når jeg engang får ladet strøm på småkagemaskineriet!!! Tak og ha en dejlig uge
SvarSletÅhr trist! men den dukker nok op igen. Jeg så den på tilbud et eller ander sted her for et par dage siden men jeg kan selvfølgelig ikke huske hvor lige nu...
SletTak og i lige måde!
Det ser godt ud. Vil prøve at lave det senere - men med almindelig mælk, da jeg bor et sted hvor man ikke kan få kærnemælk (eller købe kanelbrød...)
SvarSlet