torsdag den 6. december 2012

Hindbærbrud

Endnu en lille chokoladeopskrift. Denne gang med mørk Callebaut chokolade og frysetørret hindbær. 

Jeg havde også overvejet at lave disse som små tærter, som med solbærtærterne, men jeg kan egentlig godt lide den tilfældige måde denne chokolade knækker på og ser ud.


Fremgangsmåden er den samme, temperer en portion chokolade og drys med bær og afkøl. 

Jeg er faktisk blevet lidt vild med denne form for chokolade. Den er super nemt,  især nu jeg tror jeg har fået styr på at temperer chokoladen og på den her måde kan man lynhurtigt server sin gæster med hjemmelavet chokolade.


Hjemmelavet chokoladeplade med hindbærfyld, anyone?


Hindbærbrud

300 g god, mørk chokolade 64%
Ca. 15 g frysetørret hindbær

Temperer chokoladen; smelt halvdelen af chokoladen over vandbad. Vandet må ikke koge. Imens hakkes den anden halvdel af chokoladen fint og kommes i en lille skål, som kan rumme hele portionen af chokolade, også det som er smeltet.

Når chokoladen over vandbad når en temperatur på 48 grader, hældes den over den hakkede chokolade i skålen. 

Rør de to chokolader sammen så de smelter forsigtigt. Chokoladen har nu en temperatur på 31-33 grader.

Hæld chokoladen i en aflang form af plastik eller silikone. Jeg brugt en Tupperware-bøtte på 12 x 25 cm. 

Drys straks hindbær over chokoladen i et jævnt lag. Tryk evt. hindbærrene fast i chokoladen. 

Sæt chokoladeformen på køl i cirka 10 minutter til den er hærdet. 

Skær eller bræk chokoladebaren i stykker og server. 

Chokoladen kan opbevares på længere sigt i en tætsluttende beholder ved 10-15 grader.

 

6 kommentarer:

  1. Uhm, er vild med frysetørrede hindbær og chokolade :) Skøn godte til julehyggen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Yes! Det er godt med noget andet end marcipan og nougat!

      Slet
  2. De er andre var bare så lækre pernille :) Mmm!!! Jeg er sikke på at dette chokoladebrud smager lige så godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :) Smager i hvert fald også rigtigt dejligt!

      Slet
  3. Uhm de ser fantastisk ud!!!! Og er rigtig vild med al den hindbær drys, som er strøet SÅ generøsit ud over chokoladen! Mums!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er vel jul! Og hvis det skal være hindbær, så lad det være hindbær :D

      Slet