mandag den 10. december 2012

Æbleskiver med æbler i!

Juletid er æbleskivetid! 

Æbleskiver er faktisk ikke normalt noget jeg er super vild med. Ihvertfald ikke de der kunstige frosne nogen med citrussmag! Men når de er hjemmelavet er det jo noget helt andet!

Det her var første gang jeg forsøge mig med hjemmelavet søde æbleskiver og må nok indrømme at det bliver svært at gå tilbage til den frosne variant; selvom det selvfølgelig tager lidt længere tid at gøre det selv!

Her kommer en udgave af æbleskiver med fyld af æbler og kanel. Super lækker lille ting til eftermiddagskaffen på en adventssøndag. 

Opskriften er fra min trustet friend, Æbleskiver -  Traditionelle og helt nye og spændende opskrifter af K. Crafts.

Opskriften på æblefyldet kan fordobles så der er nok til man kan server som ekstra dyppelse til æbleskiverne.


Æbleskiver med krydret æblefyld

21 æbleskiver

60 g smør
3 spsk sukker
1/2 tsk kanel
Én knivspids salt
2 æbler med god smag, uden kernehus, skåret i små tern

155 g hvedemel
1½ tsk sukker
½ tsk bagepulver
Lidt salt
2 store æg, delt i blommer og hvider
2,5 dl mælk
2 spsk smør, smeltet og let afkølet
½ tsk vaniljeekstrakt

Lidt smeltet smør til at smøre stegepanden med.
Eventuelt flormelis til pynt.

Til æblefyldet smeltes smørret i en lille gryde sammen med sukker, kanel og et nip salt. Rør rundt til smørret smelter og sukkeret er helt smeltet, 3-5 minutter.

Tilsæt de små æbletern og skru ned for varmen. Æblefyldet skal koge i cirka 10 minutter til æblerne lige akkurat er møre. Tag gryden af varmen.

Forvarm ovnen til 100 grader.

Rør mel, sukker, bagepulver og et nip salt sammen i en stor skål. Rør æggeblommerne i blandingen sammen med mælk, smør og vanilje. Dejen er klumpet.

Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål og vend dem i dejen.

Dejen skal laves udmiddelbart inden man er klar til at stege æbleskiverne, da dejen ellers bliver for tynd.
Smør hvert hul i æbleskivepanden, må det være en elektrisk æbleskivepande eller en pande til komfuret og varm den op. 
Når smørret bruser i panden, kommes 1 spsk dej i hvert hul. Læg nu forsigtigt 1 tsk æblefyld ned i midten af hver æbleskive og fyld op med yderligere 1 spsk dej. 
Steg æbleskiverne til de er gyldne og sprøde i bunden, 3-5 minutter og vend dem så forsigtigt ved hjælp af to træ grillspyd. Bag nu æbleskiverne færdige til bunden igen er gylden og sprød, 3-5 minutter. 
Læg de færdige æbleskiver i et ovnfast fad og hold dem varme i ovnen imens resten af dejen og æblefyldet steges til æbleskiver. 

Inden servering kan eventuelle rester af æblefyldet varmes op og serveres til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar