fredag den 14. december 2012

Brændte Mandler

Der er ikke noget helt så julet som duften af brændte mandler! Elsker især at gå tur i gågaden i Aalborg City og så fylde næsten med duften af brændte mandler, men der er nu intet som hjemmelavet brændte mandler!

Der er to slags brændte mandler. Og de laves på akkurat den samme måde. Den ene slags er faktisk et resultat af den anden.

Dem jeg har lavet her er hvor mandlerne er dækket i karamelliseret sukkerkrystaller. Det sker når sukkersiruppen når en temperatur på 125 grader. Hvis man fortsætter med at varme mandlerne og sukkersiruppen op, vil sukkerkrystallerne smelte igen og massen får en temperatur på 160 grader. Hvis man varmer op til 160 grader bliver mandlerne nærmest glaseret i karamel og bliver meget hårde. 

Det er i bund og grund smag og behag om man foretrækker den ene eller anden anden form for brændte mandler.

Desuden er brændte mandler en af de nemmeste former for julesnold man kan lave selv. Man skal bare passe på ikke at brænde sig på de brændte mandler! Skulle en mandel hoppe ud af panden under produktionen så lad endelig være med at røre ved den - den er brand varm!!

Opskriften på brændte mandler er lige dele mandler, sukker og vand, så mængden er let at justere til ens behov. Men opskriften herunder er max hvad der kan være i en normal størrelse stegepande. 


Brændte Mandler

3 dl mandler
3 dl sukker
3 dl vand

Hæld mandler, sukker og vand i en stegepande. Varm panden op under høj varme og rør ind imellem i panden. 

Når vandet koger skal der røres i panden mere jævnligt. Hvis panden koger meget voldsomt skru lidt ned for varmen.

Efter et stykke tid og vandet fordamper begynder sukkerkrystallerne at blive dannet. Bliv ved med at røre i panden til alt vandet er dampet og der er dannet store sukkerkrystaller, som klæber til mandlerne. 

Hæld de færdige mandler ud på et stykke bagepapir og bred dem godt ud med en træske så de ikke sidder sammen. Lad dem køle af et par minutter inden de  evt. skilles helt fra hinanden og serveres. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar