fredag den 20. april 2012

The Chocolate Cake Hall of Fame


Det er hvad Nigella Lawson kalder hendes række af opskrifter på chokoladekage i sin kogebog, Feast. Jeg har efterhånden prøvet dem alle samme, inklusiv Chocolate Fruit Cake, Quadruple Chocolate Loaf Cake og Old-fashioned Chocolate Cake. Og de har alle været EXCELLENT!

Så da der skulle bages fødselsdagskage til at tage med på job i morgen vidste jeg godt hvor jeg skulle henvende mig. Der var en del muligheder selvfølgelig, men jeg da jeg skimmede rækken af opskrifter faldt jeg over Chocolate Malteser Cake.
Malteser smagen kommer fra et produkt som hedder Horlicks. Horlicks er en malt-drik i pulverform. Horlicks er ikke så godt kendt herhjemme, men jeg kender det fra Sydafrika hvor man drikke det i stedet for varm kakao og til natten, fordi det har en  søvndyssende virkning.  

Når tilføjet til chokoladekage og smørcreme får du en lækker lækker rund smag, som godt kunne gå hen og blive vanedannende!
Her får du Nigellas opskrift på Chocolate Malteser Cake på dansk. Hvis der er nogen som kan dele ud af information om hvad vi kan bruge herhjemme som malt-pulver, eller om og hvor man kan købe malt-pulver eller Horlicks må I gerne melde jer! Ellers hvis I har andre opskrifter hvor malt/Horlicks indgår kunne det også være interessant! 
Chocolate Malteser Cake

Nigella Lawson, Feast


8-10 stykker

150 g farin
100 g sukker
3 æg
175 ml mælk
15 g smør
2 spsk. Horlicks
175 g hvedemel
25 g kakao, siet
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron

Fyld og pynt
250 g flormelis
1 tsk. kakao
45 g Horlicks
125 g blødt smør
2 spsk. kogende vand
Maltesere

Forvarm ovnen til 170 grader. Smør og drys to 20 cms springforme med kakao.
Pisk de to slags sukker og æg til en lys og luftig æggesnaps. Imens varmes mælk, smør og Horlicks op i en gryde til smørret smelter. Det må ikke koge. 
Si Horlicks, mel, kakao, bagepulver og natron sammen i en skål, og vend det skiftevis i æggesnapsen sammen med den lune mælkeblanding. 
Fordel dejen mellem de to klargjorte bageforme og bag dem i 25 minutter til en kødnål kommer ren ud af kagen når der stikkes i den. 
Lad kagerne køle af i formene i et par minutter, indtil de vendes ud på riste og køles helt af.  

Til fyldet sies flormelis, kakao og Horlicks sammen i en skål og det bløde smør piskes i.  Brug elpisker eller køkkenmaskine. Mens der piskes tilsættes det kogende vand ganske langsomt indtil der opnås den ønskede konsistens smørcreme. Smørcremen skal være let smørbar og silkeglat.

Fordel halvdelen af smørcremen på den ene kage, læg den anden kage oven på og pynt med den resterende smørcreme og Malteser-chokoladekugler.Det eneste jeg skal huske nu er at tage kagen med på arbejde i morgen!

6 kommentarer:

 1. Hej :)


  Sikke en appetitvækkende kage! Jeg bor i København og jeg har set Horlicks i Superbest og Superbrugsen...

  Også i pakistanske butikker (fx Ashraf Food Store overfor Nørrebro St, eller Mughal Food Store på Vesterbrogade har jeg set det...)

  Jeg håber du kunne bruge svaret. Mange tak for opskriften:)

  Hilsen
  Maryam

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :)

   Okay. Det må jeg lige holde øje med! Tak for tippet! Nu bor jeg selv i Aalborg, men vi har jo også Superbrugsen, Superbest og pakistanske butikker osv. så der kunne jo sagtens tænkes at være bid!

   Tak for din kommentar.

   Slet
  2. Fandt du nogensinde dette produkt i Aalborg?

   mvh Tim

   Slet
  3. Næ, det gjorde jeg faktisk ikke, Tim. Men måske Salling? Men jeg ved det ikke..

   Slet
 2. Does your website have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to shoot you an e-mail.
  I've got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.
  My webpage: black diamond titanium rings

  SvarSlet
 3. Horlics er forbudt her i Danmark!!! Produktet må ikke sælges her i landet!

  http://www.google.dk/url?q=http://www.theguardian.com/world/2011/may/24/denmark-bans-marmite&sa=U&ei=PP6BVbaAIoqasAGNsaGgCw&ved=0CCAQFjAI&sig2=DppWxfSUiQssM6Xwx61iiQ&usg=AFQjCNEzyjrrhiUK_Zzpo5WSBMg5G5hQPA

  SvarSlet