Til alle gode fødselsdage hører en lagkage. Selvom det er lidt mormor-agtigt med en lagkage til ens fødselsdag vil jeg nødigt undvære! Selv hvis det er med Karen Wolf-bunde.
I år havde min mor fundet denne klassiker med et tvist:
Jeg ved ikke lige hvor tropisk den er, men det kalder den sig. |
Tropisk Bananlagkage
Karolines Køkken, ArlaKakaobunde
100 g blødt smør
3 dl sukker (ca. 250 g)
2 æg
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kakao
2 dl mælk
Bananfyld
1/2 liter piskefløde
2,5 dl cremet abrikosmarmelade
2 bananer
150 g mørk chokolade, hakket groft
Pynt
50 g groft hakket chokolade
Kakaobunde: Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Tilsæt det ene æg og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk til blandingen er let og luftig. Bland og si mel sammen med bagepulver, vaniljesukker og kakao. Vend blandingen i æggemassen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform - 22 cm i diameter. Bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter.
Lad den færdigbagte kage køle helt af inden den flækkes i tre bunde.
Bananfyld: Pisk fløde og abrikosmarmelade til et let skum. Fordel abrikosflødeskummet, bananer og chokolade i mellem de tre bunde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar