lørdag den 24. november 2012

Pære- Mandeltærte med Hjemmelavet Cremet Jordbærmarmelade

Vi fik selvfølgelig også dessert i form af tærte til Thanksgiving i weekenden. Vi endte faktisk med at få den til eftermiddagskaffe - vi vidste nemlig af erfaring at vi ville være for mætte efter kalkun til at nyde en dessert!

I år faldt valget på denne tærte til dessert; en pære-mandel tærte smurt med hjemmelavet cremet jordbærmarmelade på bunden.


Pære-mandel tærte med cremet jordbærmarmelade

1 1/4 cups hvedemel 
½ tsk sukker
2-4 spsk koldt vand
½ tsk salt
110 g koldt smør, skåret i små tern

Hjemmelavet cremet jordbærmarmelade:
1 pose frosne jordbær, gerne optøet
1 dl vand
2-3 spsk sukker
1 vaniljestang, korn og stang

Fyld:
1 cup smuttet mandler
110 g koldt smør, skåret i små tern
2 spsk hvedemel
2 dåser halve pærer
3/4 cup flormelis
1 stort æg
1 tsk salt
½ cup hjemmelavet cremet marmelade 
Mandelflager 

Dejen til tærtebunden kan laves flere dage i forvejen. Den færdige dej skal ligge på køl inden den rulles ud.

I en blender eller røremaskine-skål blandes hvedemel, sukker, salt og smør. Hak eller rør ingredienserne hurtigt sammen til det ligner grov sandsmuld. 

Tilsæt vand lidt efter lidt til dejen samler sig. Der skal arbejdes og tilsættes så lidt vand som muligt. 

Form dejen til en flad klump og pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl. 

I en lille gryde blandes alle ingredienser til marmeladen. Kog gryden forsigtigt op og lad den simre til jordbærrene er møre.  

Tag vaniljestangen op af marmeladen og blend marmeladen helt jævn, f.eks. med en stavblender. 

Sæt marmeladen på køl. 

Til fyldet blendes mandler med flormelis til et fint mel. Tilsæt smør, hvedemel, æg og salt og hak det hele til en jævn creme.

Smør en tærteform, gerne med løs bund med smør. 

Rul tærtedejen så den passer til formen på et letmelet bord. Læg dejen i tærteformen og pres den godt ud i siderne. Rul kagerullen over kanten af formen for at få en pæn kant.

Smør bunden med marmelade og derefter med mandelcremen. Kom godt ud i kanten af tærten for at få det pænest resultat og så marmeladen ikke koger op over fyldet. 

Skær pærerne i tynde skiver på langs og flyt dem over på tærtefyldet. Pærerne skal ligge helt tæt og slut af med en flot pære skåret i en vifte i midten. 

Sæt tærten på køl i mindst 15 minutter.

Forvarm ovnen til 190 grader og bag tærten i 40-45 minutter til den er flot gylden og mandelcremen er hævet og fast.

Lad tærten køle af nogle minutter. Drys med mandelflager.

Server med cremefraiche.  


6 kommentarer:

  1. mmh hvor ser det godt ud ;D
    tak for opskriften, det skal prøves!

    Kig fordi min blog og deltag i min giveaway om et
    super lækkert ur fra Dyrberg/Kern <3

    God weekend ;D

    SvarSlet
  2. Hvor ser den flot og lækker ud. Det er alt for længe siden jeg har fået frugt tærte (:

    - Kit

    SvarSlet
    Svar
    1. Frugttærte er rigtigt lækkert. Men kan også være et stort arbejde, syntes jeg!

      Slet
    2. Sandt nok, men det er sjældent jeg finder noget, som jeg lige så godt kan lide (:

      - Kit

      Slet
    3. Yes, det er rigtigt! Arbejdet værd!

      Slet