onsdag den 26. december 2012

Peberkage Cookie Dough Bismark Bark

Nu er juledagene officielt ved at være ovre. Det har været nogle dejlige dage og jeg har fået nogle dejlige pakker og har tilbragt nogle dejlige timer sammen med min dejlige familie.  

Selvom julen er ved at være ovre så er jeg nu ikke helt færdig med julelækkerier eller juleopskrifter! 

I julegave fik jeg nemlig The Cookie Dough Lover's Cookbook. Jeg har tidligere på året savlet over den lille kogebog hjemme hos Line, aka. Frk. Madmedhjertet og derfor ønskede jeg mig den i julegave og jeg fik den sørme! 

Og allerede i dag fik jeg prøvet en opskrift fra kogebogen eller ihvertfald en version af en opskrift fra kogebogen. Jeg havde nemlig ikke lige molasses eller allehånde ved hånden, så det blev peberkage cookie dough i stedet for gingerbread cookie dough...
Desuden kræver opskriften heller ikke at chokoladen tempereres, men det syntes jeg nu ligeså godt man kan prøve på...

Herunder kommer opskriften som jeg lavede den.


Peberkage Cookie Dough Bismark Bark

Peberkagedej:

1 spsk smør, stuetemperatur
3 spsk farin
3 spsk lys sirup
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
Evt. allehånde, kardemomme, nelliker
1/8 tsk salt
85 g hvedemel

Bark:

300 g mørk chokolade, knapper eller hakket
300 g hvid chokolade, knapper eller hakket
Bismarkstokke efter smag, knust i store og små stykker

I en stor skål blandes smør, farin og sirup. Pisk blandingen lys og luftig, enten med håndmikser eller køkkenmaskine. 2-3 minutter.

Tilsæt krydderier og salt og bland godt. Tilsæt melet lidt efter lidt imens der piskes langsomt. Stop når dejen begynder at samle sig til store klumper. 

Smag dejen til og sæt tilside.

Temperer den mørke chokolade; smelt halvdelen af chokoladen over vandbad. Vandet må ikke koge. Imens hakkes den anden halvdel af chokoladen fint og kommes i en lille skål, som kan rumme hele portionen af chokolade, også det som er smeltet.
Når chokoladen over vandbad når en temperatur på 48 grader, hældes den over den hakkede chokolade i skålen. 
Rør de to chokolader sammen så de smelter forsigtigt. Chokoladen har nu en temperatur på 31-33 grader.
 
Hæld den mørke, smeltede chokolade ud på et stykke bagepapir i den ønskede tykkelse. Sæt chokolade på køl til den er fast, cirka 10 minutter.
 
Temperer den hvide chokolade. Smelt halvdelen over vandbad. Vandet må ikke koge. 

Hak den anden halvdel fint og læg det i en lille skål, som kan rumme hele portionen af chokolade. Også den som er smeltet.

Når den hvide chokolade over vandbad er smeltet og er 45 grader varm hældes den over den hakkede hvide chokolade og de to smelter nu sammen. Rør godt rundt i blandingen. Blandingen er nu 29-31 grader varm.
 
Hæld den hvide chokolade over den kolde mørke chokolade og smør den hurtigt ud. Vær forsigtig med ikke at røre den mørke chokolade i den hvide, hvis denne skulle smelte. 
 
Fordel hurtigt kagedejskrummer og knuste bismarkstokke over den hvide chokolade. Tryk det hele forsigtigt fast. 
 
Sæt hele herligheden på køl i cirka 10 minutter. 
 
Knæk eller skær chokoladen ud i portioner og server. Chokoladen skal opbevares på køl.  
 

4 kommentarer:

  1. mmmmm - mmmmm, det er SKØNT ud! Mums :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :D Det er også rigtig lækkert med sådan noget cookie dough! MMmm

      Slet
  2. ser rigtig spændende og godt ud :)

    kig evt. forbi min blog, hvor jeg lige nu har offentliggjort en vinder på min give away og skrevet om mit år der er gået og mine mål for 2013:)

    http://miaskageside.blogspot.dk/

    Mia Andersen

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Mia :D Det vil jeg gøre med det samme :)

      Slet