Denne opskrift er baseret på to opskrifter af Leila Lindholm fra a piece of cake. Så her får du opskriften som jeg lavede den. Jeg syntes at det søde flødebollefyld godt kunne brugt et saftigt og syrligt modspil fra hindbær - og jeg havde ret! Meget lækre cupcakes, både selve kagen, men også fyldet. Desuden ser kagerne imponerende ud med deres.. hi-hats!
Hi-hat hindbærcupcakes
12 cupcakes
3 æg
2½ dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 g smør
1 dl mælk
3½ dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
150 g frosne hindbær
Flødebollefyld:
6 pasteuriserede æggehvider
8½ dl sukker
Saft af 1 citron
2 tsk. vaniljesukker
Chokoladeovertræk
350 g god chokolade 70%
3 spsk. olie
Krymmel til pynt
Varm oven op til 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og skummende. Smelt smørret, tilsæt mælken og bland det i æggemassen.
Vend mel, bagepulver og salt i æggemassen. Tilsæt revet citronskal og -saft.
Til sidst vendes forsigtigt de frosne hindbær i dejen.
Sæt papirforme i en muffinform og fordel dejen i de tolv huller. Bag kagerne i 15 min og lad dem køle helt af.
Bland æggehvider og citronsaft i en rustfri skål. Pisk let til der dannes små bobler.
Sæt skålen over en gryde med simrende vand. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt imens der piskes. Pisk til sukkeret er opløst og marengsen er luftig.
Tag skålen af varmen og bliv ved med at piske. Tilsæt vaniljesukker.
Hæld fyldet på en sprøjtepose monteret med en stor rund tyl.
Sprøjt fyldet på kagerne i en topformede spiral. Men ikke helt ud til kanten. Sæt kagerne i køleskabet til fyldet er koldt og stiv.
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Rør olien i.
Hæld chokoladen på en stort dybt glas og lad den køle en del af.
Tag kagerne ud af køleskabet og dyb toppen i den tynde chokolade. Brug en tandstik til at fordele og dække eventuelle huller.
Pynt kagerne med krymmel. Lad kagerne stive i køleskab inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar