tirsdag den 8. maj 2012

Ikke Den Gamle Fabrik

Nå nu blev der endelig tid til at skrive det indlæg som jeg lovede i går  - det er ikke sådan med at have baby pips i huset, den kræver lidt opmærksomhed og det havde jeg faktisk også en opvask, som gjorde. Men det er klaret og baby pips sover. 

Jeg lovede et indlæg om rabarbermarmelade lavet i ovnen. 


Nu har jeg snakket varmt om rabarber i et par indlæg efterhånden, så der kan ikke herske tvivl om jeg elsker rabarber i alle dens former - bortset fra én. Butikskøbt rabarbermarmelade med jordbær. Det er slet slet ikke mig. Den kombi er simpelthen alt for sød til min smag. Men opskriften herunder er lækker og marmeladen beholder den der skarpe smag af rabarber, som jeg forguder.

Min omgang marmelade skulle have næsten dobbelt så længe i ovnen inden det meste af væsken var fordampet.  




Rabarbermarmelade lavet i ovnen

Annes søde syltebog, Anne Hjernøe

2 små glas

1 kilo rabarber
750 g sukker
1-2 vaniljestænger
Atamon eller spiritus til skylning af glas

Skær rabarberne i små stykker (...) og put alle ingredienser i et ovnfast fad, og dæk det til med sølvpapir. 

Stil fadet i ovnen ved 200 grader, til rabarberne er møre og væden fordampet - det tager ca. 20-30 minutter. 

Rør gerne et par gange undervejs, men pas på du ikke brænder dig på dampen, når du fjerner sølvpapiret. 

Hæld marmeladen på skoldede glas skyllet med Atamon eller spiritus, og luk til med det samme. 

I morgen kommer familien på besøg og skal se vidunderet.

baby nymfeparakit, nymfeparakit, cockatiel

2 kommentarer:

  1. Hvor lyder lækkert. Jeg elsker rabarber - den opskrift må jeg hellere gemme (:

    - Kit

    SvarSlet
    Svar
    1. Yes :) Den er også rigtig lækker! Og så syntes jeg det er skønt at den passer sig selv i ovnen det meste af tiden.

      Slet