lørdag den 5. maj 2012

Drue-schiacciata

Min fine blog her er lige lidt over én måned gammel og i løbet af i dag runder jeg 2000 sidevisninger! Tusind tak til alle som kigger forbi :) Keep up the good work! 

Jeg havde selvfølgelig også et madliv inden jeg begyndte på denne blog, og de opskrifter vil jeg selvfølgelig også gerne dele. 

I dag får I opskriften på et lækkert og anderledes madbrød.

Drue-schiacciata

Drue-schiacciata

Bagebiblen, Paul Allam & David Mcguinness

2 stk

Olivenoliedej

600 g bagestærkt hvedemel
13 g frisk gær
400 ml vand
20 ml ekstra olivenolie
20 ml mælk
15 g havsalt

Mel og gær kommes i en stor skål og vandet hældes i. Rør rundt med en ske, til ingredienserne er godt blandet, og stil derefter skålen til side i 10 minutter. Tilsæt olie, mælk og salt og bland godt. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord og påbegyndt æltningen. Ælt i 10 minutter, hvorefter dejen hviler i 10 minutter. Ælt i yderligere 10 minutter. 

Kom dejen i en beholder sprayet med olivenolie, tildæk med husholdningsfilm og sæt til forhævning i 1½ time. Slå dejen ned for hver 30 minutter under forhævningen. 
Dejen slås ned ved at hælde den på et let meldrysset bord og presse den ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 2,5 cm. Fold en tredjedel af dejen hen over den midterste tredjedel med hænderne og gentag dette med den sidste tredjedel. Vend dejen 90 grader og fold den endnu en gang hen over sig selv i tredjedele. Læg dejen tilbage i den smurte beholder, tildæk med husholdningsfilm og lad den forhæve i yderligere 1 time. 

Drue-schiacciata-ingredienser

Olivenoliedejen
500 g stenfri blå druer
2 rosmarinkviste, kun bladene, grofthakket
Rørsukker

Del dejen i to lige store portioner. Rul hver portion ud med en kagerulle til et rektangel på 30 x 15 cm med en tykkelse på ca. 5 mm over det hele. Sørg for at lade dejen hvile et par minutter mellem hver udrulning. Flyt forsigtigt dejen over på en bageplade med bagepapir. Sæt til hævning et lunt sted i 20 minutter.

Forvarm ovnen til 220 grader. Pluk og skyl druerne og læg dem i en skål. Knus dem groft med knyttede næver for at få noget af saften ud. Hæld saften fra. 

Tjek dejen ved at trykke på den med en finger; den skal hæve sig støt og se luftig og blank ud. 

Strø druerne ud over dejen, med efterlad en 5 mm tyk  kant tom. Drys rosmarinen oven på druerne og dernæst lidt rørsukker.

Skru ned til 200 grader. Bag brødene i 25 minutter (vend pladen efter de første 10 minutter). 

Det er vigtigt at tjekke bunden for at sikre, at brødet er gennemebagt. 

Schiacciata bages bedst på bagesten. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar