mandag den 26. marts 2012

Fuld Måne Over Citronland

Så blev der holdt Søndag og bagt Citronmåne. Det er nu ikke citronmåne som vi kender den. For det første er den rund. Chok! For den andet smager den af et stykke mere.

Claus Meyers Citronmåne er lækker. Meget lækker. Den er sød og frisk, med en lækker saftig krumme og den fine glasur giver kagen glans og en sprød top. 


Citronmåne

Citronmåne

Claus Meyer, Meyers Kager

8-10 stk
Dej
125 g marcipan
200 g blødt smør
200 g sukker
kornene af 1 vaniljestang
revet skal af 2 øko citroner
saft af 1 citron
5 mellemstore æg
125 g hvedemel
80 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver

Glasur
100 g flormelis
saft af 1 citron

1 springform (ca. 24 cm i diameter)

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Beklæd springformen med et stykke bagepapir ved at løsne ringen, placere bagepapiret over bunden og derefter spænde ringen på igen. Klip det overskydende papir af. Smør siderne med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker fra, og stil formen til side.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Kom revet marcipan, smør, sukker og vaniljekorn i en skål, og bland det grundigt.
Riv den gule skal af de to citroner ned i smørblandingen. Pres saften af den ene citron, og kom også den i smørblandingen. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt derefter de tørre ingredienser i dejen, og vend dejen godt rundt. til den er ensartet.

Kom dejen i formen, og bag den i midten af ovnen i ca. 45 minutter. Husk at holde øje med din citronmåne og kigge efter, at den ikke bliver for mørk hen imod slutningen af bagningen. Dæk den evt. med et stykke alufolie, hvis det er tilfældet.

Tag kagen ud, og stil formen på en bagerist. Lav straks glasuren ved at blande flormelis og citronsaft grundigt. Glasuren skal være tyndtflydende. Hæld glasuren over den varme kage i et jævnt lag, mens den stadig er i formen - varmen gør, at glasuren smelter dejligt ned i kagens øverste lag. Lad kagen køle lidt af, før du tager den ud af formen, løsner bagepapiret og lader den køle helt af.

Server citronmånen lun eller afkølet - uanset hvad er den bedst på bagedagen og dagen efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar