mandag den 26. marts 2012

Henkogt Weekend

I weekenden, som nu er forgangen, blev der også tid til at strikke sokker og lave henkogte pærer. Mmm

Først til sokkerne. 

Sokkerne 'Chili'Sokkerne er strikket efter en gratis opskrift fundet på Garnstudio.com. Du kan finde opskriften her og en hel masse andre. De har også en sød idé med en påskekalender. Dagens kalenderlåg gemmer på en strikket og filtet hundekurv.

Henkogte pærer

Det her er ikke et par sokker.. men et par smukke glas henkogte pærer. 

Min interesse for at lave henkogte frugter, marmelade og sylte mm. er ny. Men jeg er forelsket i tanken om at lave så meget som muligt hjemmelavet. Og så er det jo fine gaver og værtindegaver og imponerende smuk dekoration til køkkenet eller spisekammeret. 

Henkogte pærer

Anne Hjernøe, Annes søde syltebog

2 kg pærer
600 g sukker
2 l vand
Saft fra en usprøjtet citron
1-2 vaniljestænger
Atamon eller spiritus til skylning af glas

Skræl pærerne hele, og fjern kernehuset med en kernehusudstikker.
Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og kog en lage af vaniljekorn og stænger, samt vand, sukker og citronsaft. Lad lagen simre i  ca. 15 minutter, tilsæt pærerne, og lad dem koge med i 2-3 minutter.
Hæld lage og pærer på skoldede glas skyllet med Atamon eller spiritus.
Fyld glassene, så der er ca. 3 cm til kanten. Luk glassene, nedsænk dem i en gryde med vand, og lad dem koge ved svag varme i ca. 45 minutter. Vandet i gryden skal dække det syltede produkt, men må ikke dække hele glasset.
Henkogte pærer kan holde, til glasset åbnes, derefter skal de spises i løbet af et par dage. Opbevares bedst i køleskabet.
Pærerne smager godt til is, desserter og ost.


3 kommentarer:

 1. Jeg er vild med dine sokker og jeg er vild med dine pærer :) Sidst jeg prøvede at henkoge mislykkedes det og der mugnede, så jeg glæder mig til at få fif ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak!
   Ja.. der er mange grunde til at sylt mugner.. glassene har ikke været rene nok, ikke skolede og skyllet i Atamon.. du har ikke brugt nok sukker.. glassene har ikke været tætte nok..måske har du rørt ved kanten eller inder siden af glassene med fingre eller en ske.. Pas! Men jeg skal lade dig vide hvordan det kommer til at gå med pærerne!

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet