fredag den 30. marts 2012

Get all your little ducks in a row

..eller kyllinger!

Jeg havde truet med det.. og her er de så, hjemmelavet Peeps!

Peeps er en traditionel amerikansk Påske-spise - skumfiduser formet som kyllinger og dækket i sprød, gyldent sukker... som du køber i et supermarked, pakket i plastik og er måske et år eller to gamle..

Peep!


Opskriften her giver cirka 40-50 mellemstore, fløjlsbløde, frisklavet skumfiduser.

Skumfidus til at sprøjte

Martha Stewart

3 tsk gelatine
1/3 kop koldt vand
1 kop sukker
1/4 kop koldt vand

Bland gelatine og den 1/3 kop vand og lad det stå i 5 minutter til gelatinen er blød.

I en lille gryde bland den 1/4 kop kop vand med sukker og rør over middel-høj varme til sukkeret er opløst. Stop nu med at røre og sæt et sukkertermomenter i gryden.
Børst grydens sider ned med en våd bagepensel for at undgå sukkerkrystaller.
Siruppen skal op på 114 grader.

Hæld gelatinen i en skål og start langsomt med at piske med en håndmixer eller på køkkenmaskine. Tilsæt langsomt siruppen i en tynd stråle. Når al siruppen er hældt i, sæt hastigheden op på mixeren og pisk indtil skummet danner bløde toppe og holder sin form. 10-15 minutter.

Flyt nu den bløde skumfidus blanding til en stor sprøjtepose med en halvstor rund tyl. Du skal bruge hele blandingen på én gang.

Sprøjt nu skumfiduser ud i den ønskede facon på bagepapir dækket i sukker. Helt dækket.

Lad dem tørre i cirka 1 døgn før kyllingerne vendes i sukker og der males øjn på. Brug chokolade eller blå frugtfarve på en tandstik. 

Opbevar de hjemmelavede Peeps i en lufttæt dåse foret med bagepapir i op til to uger.


TIP: Du kan farve almindeligt hvidt melis i hvilken som helst farve du måtte ønske.  Hæld sukker i et glas med tætsluttende låg, tilsæt et par dråber frugtfarve, luk låget og ryst glasset godt til farven har fordelt sig jævnt. Fjern låget fra glasset og lad sukkeret få tid til at tørre. Især hvis det er en kraftig farve man skal bruge og der skal bruges meget farve kan sukkeret nemt klumpe og skal derfor have lov at tørre igen  inden brug.

Den ægte vare!4 kommentarer:

 1. Hvor er de bare søde :) hjemmelavede marshmallows er bare bedre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker :)
   og, ja! Jeg er helt enig.. den her opskrift er faktisk den bedste jeg har prøvet. Men nu ser jeg at jeg har glemt vanilje i opskriften.

   Slet
 2. Super søde :)
  Hvor meget vanilje skal der i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)

   Åh det har jeg aldrig fået rettet! Men der skal en god slat, omkring 1 tsk til 1½ tsk. flydende vanilje i. Den kan piskes i til sidst lige inden blandingen er færdig til at hælde på sprøjtepose!

   Slet