onsdag den 26. september 2012

Iced Fingers

Jeg så disse "iced fingers" i et afsnit af en tidligere sæson af The Great British Bake Off. Opskriften her er af Paul Hollywood, som er et britisk bage geni.. men det er faktisk ikke et navn som jeg kender fra andet end programmet. Men nu også fra opskriften her!

Denne opskrift på boller producer de mest fantastiske saftige, spændstige og lækre boller! Og så fyldt med flødeskum og marmelade - så bliver det vist ikke bedre.

Jeg bagte disse lækkerbiskner til min familie i søndags til eftermiddagskaffe og de faldt i absolut god jord. Det er helt sikker ikke sidste gang jeg hopper på denne opskrift. Bollerne alene bare med smør på er helt fantastiske og jeg har også overvejet om man skulle bage et franskbrød af opskriften her. 

Opskriften herunder er omsat og oversat til dansk af mig. 


Iced Fingers

15 stk.

600 g hvedemel
50 g sukker
40 smør, blød gjort
2 æg
50 g gær
2 tsk salt
150 ml mælk
140 ml vand

Fyld:
Flormelis
Flødeskum
Jordbærmarmelade

Bland alle ingredienserne til bollerne sammen i skålen til en røremaskine. Men hold 1/4 af vandet tilbage. Pas på med ikke at smide saltet direkte oven på gæren. Det er ikke nødvendigt at opløse gæren inden den røres i dejen, men kan smuldres direkte i melet. 

Ælt dejen på højeste hastighed i et par minutter. Nu tilsættes resten af vandet, hvis der stadig er rester af mel tilbage i skålen som ikke er optaget af dejen. Ælt igen dejen på højeste hastighed i 5 minutter eller til at dejen er samlet omkring dejkrogen og klasker op af skåles sider. Dejen skal være blød og smidig.

Dejen kan selvfølgelig også æltes i hånden.

Læg plastfolie over skålen med dejen og sæt den lunt. Lad dejen hæve i 1 time eller til den er fordoblet i størrelse. 

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 15 boller af cirka 70 gram. Form hver bolle til en pølse og læg dem alle sammen på den samme bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne skal lægges så tæt at de hæver sammen, så når de bages får de bløde sider. 

Efterhæv bollerne i cirka 40 minutter eller til de lige rør hinanden. 

Bag bollerne i 10 minutter ved 220 grader. 

Når bollerne er afkølet røres en tyk glasur af flormelis og vand og hver bolle dekoreres. 

Skær en dyb lomme i hver bolle skråt ned ovenfra. Fyld bollerne med marmelade og flødeskum. Server omgående. 1 kommentar:

  1. I seldom create remarks, however i did some searching and wound up here "Iced Fingers".

    And I do have 2 questions for you if it's allright. Is it just me or does it give the impression like some of the responses look like coming from brain dead individuals? :-P And, if you are writing on additional social sites, I would like to keep up with anything new you have to post. Could you list of the complete urls of your communal sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

    my web site: continue reading
    Also see my web page - cash advance charlotte nc

    SvarSlet