Eller småkager? Uanset hvad, så er disse små sager en anderledes lækkerbiksen! En dej som minder om mørdej og fyldt med en hurtig ananasmarmelade.
Jeg lavede disse små tærter den anden dag, da jeg stod med en halv ananas, som skulle bruges. De faldte i god jord hos forældrene, især serveret med en kop kaffe. Jeg er også selv vild dem og er allerede i gang med at overveje hvad man ellers kan fylde rullerne med...
Egentlig er de små kager traditionelt serveret omkring tidspunktet for det kinesiske nytår. Og hvis man søger rundt på nettet finder man en halv million opskrifter på disse mini mini tærter og de fleste er dekoreret underskønne!
Min version er sat sammen af mindst tre forskellige opskrifter, da jeg var nød til at finde en middelvej med hensyn til fremgangsmåde og ingredienser. Her af min version af de små tærter og ja, det er jo ikke kinesisk nytår.
Og det er lidt interessant - fyldet løber ikke ud!
Mini Mini Ananastærter
1 ananas10 spsk. sukker
250 g mel
225 g smør
1/4 tsk. salt
2 æggeblommer
4 spsk. flormelis
2 spsk. Maizena
Æg til pensling
Skræl ananasen, fjern øjn og den hårde midte af frugten.
Hak ananasen fint og idet frugten kommes i en lille gryde presse det meste af saften væk.
Drys sukker over frugten i gryden og kog en grov marmelade over middel varme.
Når marmeladen er blevet tyk og begyndt at blive mørkere er den færdig. Hæld den færdige marmelade i en skål og sæt den på køl.
Rør smøren blød og næsten luftigt. Enten på maskine eller i hånden. Tilsæt æggeblommerne og rør godt.
Rør resten af ingredienserne i dejen og saml til en jævn dej. Hvis dejen er meget klistret skal der lidt mere mel tilsættes.
Pak dejen ind i folie og læg den på køl i mindst 30 minutter.
Forvarm ovnen til 175 grader. Og læg bagepapir på to bageplader.
Klip to frostposer op i siderne, så man får to store firkanter og del dejen i fire lige store stykker.
Form en dejklump til en pølse og rul den ud til et rektangel på cirka 8 x 30 cm i mellem de to lag plastik.
Fjern det øverste lag plastik. Læg en stribe af marmeladen på den ene langside af dejen, som er rullet ud. Brug cirka 1/4 del af marmeladen.
Brug plastikken til til at rulle dejen omkring marmeladen til en lang, jævnt tyk pølse.
Skær pølsen i cirka fire cm lang stykker og sæt dem på bageplader med bagepapir.
Gentag med resten af dejen.
Pensl alle mini mini tærterne med sammenpisket æg og bag dem i cirka 20 minutter. Eller til de er fint gyldne og sprøde.
Køles af og serveres til kaffe og opbevares i lufttætte kagedåser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar