torsdag den 25. oktober 2012

Hot Apple Pie sauce over vaniljeis

Line har godt nok allerede været der med en opskrift på vores lille kreation fra i mandags, men her kommer den lige igen. 

Som sagt så havde Line og jeg fundet sammen i mandags til hygge og afslapning. Og så skal der jo kage til og nu når der er efterår, må det jo gerne være æblekage! Men der var ikke rigtig nogle af os, som havde mod på en hel masse, så det blev til denne simple omgang! Men det smagte skønt!

Det blev til "hot apple pie filling sauce" til at server over is eller noget i den stil..

En anden gang jeg skulle lave denne dessert kunne jeg sagtens finde på at sætte lidt mere power på krydderrierne. F.eks. tilsæt både kanel og vanilje til æblerne. 

  

Varm æbledessert med karamelmandler

4 personer

6 æbler
1 tsk kardemomme
2 spsk sukker 
150 g smør
150 g mandler, grofthakkede
175 g. sukker
1 spsk lys sirup
3 spsk mel
1 1/2 spsk piskefløde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblet i store tern. Læg æblerne i et smurt fad og drys med kardemomme og sukker. Lad æblerne står imens karamelmandlerne forberedes.

Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme. Smørret må ikke brune. Tilsæt resten af ingredienserne og giv blandingen et hurtigt opkog. Når karamel koger må der ikke røres i blandingen. Tag gryden af varmen.

Fordel karamelmandlerne over æblerne og bag på næstnederste rille i 25 minutter eller til æblerne er møre og karamelliseret.
Lad desserten køle af i 5 minutter inden den serveres sammen med en god vaniljeis.

- Nemt, ikke?

3 kommentarer:

 1. Det simpelten for lækkert og interessant! Dejligt med en nem dessert, synes det nogen gange kan knibe med tiden til at lave desserten. Tak for opskriften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Tak for din kommentar. Det er nemlig en rigtig god dessert, hvis det skal gå lidt hurtigt! Og så er den stadigvæk super lækkert og interessant! Undskyld jeg først svarer nu. Det har været en lang uge.
   Rigtig god tirsdag.

   Slet
 2. En skam at vejledningen på karamelmandlerne er mangelfuld.

  SvarSlet