Blogindlægget af billederne fra Instagram i sidste uge mindede mig om at jeg lavede den lækkerbiksen af en aftensmad til mig og min søster i mandags.
Hjemmelavet gnocchi i bechamelsauce med skinke, som er gratineret i ovnen. Totalt comfort food og overlækker aftensmad.
Helt sikkert noget som skal laves igen og med forskellige sauce og fyld. Der skal gøres en del i forberedelse inden denne ret står klar på bordet, men det er arbejdet værd!
Hjemmelavet Gnocchi a la Paris
Le Gordon Bleu
2 personer til hovedret
Gnocchidej
En knivspids stødt muskatnød
30 g smør
65 g hvedemel
2 æg
15 g gruyère, revet (Jeg brugte Karolines Pastaost)
Bechamelsauce
15 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl mælk
100 g kogt skinke i strimler
50 g gruyère, revet (igen brugte jeg Karolines Pastaost)
Til gnocchidejen kommes muskatnød, smør, salt og peber i en lille gryde. Tilsæt 1 1/4 dl vand og bring det i kog. Kom melet i og rør kraftigt i den kogende opbagning.
Når dejen slipper grydes sider tages gryden af varmen og sættes til afkøling.
I en anden skål piskes de to æg sammen til en homogen masse.
Tilsæt æggene til opbagning lidt efter lidt i det der piskes kraftigt i dejen imellem hver tilsætning.
Når dejen er blank og glat røres den revne ost i dejen.
Til bechamelsaucen smeltes smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt melet og rør godt. Lad blandingen riste i gryde i et par minutter. Blandingen må dog ikke tage farve.
Imens i en anden gryde bringes mælken i kog. Når den koger sluk for blusset og begynd på at piske den varme mælk ned i mel og smør blandingen.
Pisk imellem hver tilsætning af mælk så der ikke kommer klumper i saucen.
Når al mælken er tilsat til saucen skal saucen koge godt i gennem i mindst et par minutter.
Tag gryden af varmen og rør ost og skinke i saucen. Smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 160 grader. Bring en stor gryde med vand i kog. Hæld koldt vand i en stor skål og sæt den ved siden af komfuret. Og ved siden af skålen et rent viskestykke til afdrypning.
Kom gnocchidejen i en sprøjtepose monteret med en halvstor rund tyl.
Når vandet koger sprøjtes dejen direkte ned i det kogende vand. Tryk dejen ud og skær af i 2½ cms længde.
Når gnocchierne kommer til overfladen i gryden med det kogende vand skal de koge yderligere 30 sekunder. Fjern gnocchierne fra gryden med en hulske og smid dem i det kolde vand og derfra over på viskestykket.
Smør et lille ildfast fad med smør. Og læg gnocchierne og saucen lagvis i det smurte fad.
Bag retten i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Skru op for varmen i ovnen til 200 grader og gratin retten til den er gylden og sprød på overfladen.
Server straks og med massere af brød til.
30 g smør
65 g hvedemel
2 æg
15 g gruyère, revet (Jeg brugte Karolines Pastaost)
Bechamelsauce
15 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl mælk
100 g kogt skinke i strimler
50 g gruyère, revet (igen brugte jeg Karolines Pastaost)
Til gnocchidejen kommes muskatnød, smør, salt og peber i en lille gryde. Tilsæt 1 1/4 dl vand og bring det i kog. Kom melet i og rør kraftigt i den kogende opbagning.
Når dejen slipper grydes sider tages gryden af varmen og sættes til afkøling.
I en anden skål piskes de to æg sammen til en homogen masse.
Tilsæt æggene til opbagning lidt efter lidt i det der piskes kraftigt i dejen imellem hver tilsætning.
Når dejen er blank og glat røres den revne ost i dejen.
Til bechamelsaucen smeltes smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt melet og rør godt. Lad blandingen riste i gryde i et par minutter. Blandingen må dog ikke tage farve.
Imens i en anden gryde bringes mælken i kog. Når den koger sluk for blusset og begynd på at piske den varme mælk ned i mel og smør blandingen.
Pisk imellem hver tilsætning af mælk så der ikke kommer klumper i saucen.
Når al mælken er tilsat til saucen skal saucen koge godt i gennem i mindst et par minutter.
Tag gryden af varmen og rør ost og skinke i saucen. Smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 160 grader. Bring en stor gryde med vand i kog. Hæld koldt vand i en stor skål og sæt den ved siden af komfuret. Og ved siden af skålen et rent viskestykke til afdrypning.
Kom gnocchidejen i en sprøjtepose monteret med en halvstor rund tyl.
Når vandet koger sprøjtes dejen direkte ned i det kogende vand. Tryk dejen ud og skær af i 2½ cms længde.
Når gnocchierne kommer til overfladen i gryden med det kogende vand skal de koge yderligere 30 sekunder. Fjern gnocchierne fra gryden med en hulske og smid dem i det kolde vand og derfra over på viskestykket.
Smør et lille ildfast fad med smør. Og læg gnocchierne og saucen lagvis i det smurte fad.
Bag retten i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Skru op for varmen i ovnen til 200 grader og gratin retten til den er gylden og sprød på overfladen.
Server straks og med massere af brød til.
Det skal helt sikkert prøves! Jeg har altid troet at gnocchi blev lavet med kartofler, men hvedemel virker åbenbart også. :)
SvarSletDet smager også super skønt! Så vidt jeg ved kan gnocchi laves på tre måder.. med opbagt dej som her, med kartofler som du siger og så med en rørt dej af mel.. men ja, det her virker! :)
Slet