fredag den 10. januar 2014

Tilbage på skolebænken

Hvis I følger mig på Instagram har I nok set at jeg her i ugen har gået på Food College Aalborg. Jeg er jo i lære som Delikatesseassistent og har været det et års tid, men har arbejdet med faget længe længe. Men her i ugen har jeg påbegyndt mit først skoleophold i min læretid.

Jeg mener der i alt er fire skoleophold og det jeg er på nu er som sagt det først og der har en varighed af fem uger.

Selvom det er hårdt at være tilbage i skole og en del af tiden skal sidde stille på sin numse og lytte i mange timer i træk, så har det også været en helt fantastisk uge! Jeg elsker at lære nye ting og selvom jeg selv syntes jeg efterhånden er temmelig well rounded i faget, så kan man altid lærer nyt. Især fordi at delikatesseuddannelsen er et speciale indenfor detailslagter-uddannelsen og vi skal lære det samme de to første år, så er der en masse om kød og skære i kød som jeg aldrig har været omkring og det er rigtigt spændende! Desuden har skoleopholdet også givet mig fornyet blod på tanden med hensyn til at lave mad. Lysten har ikke rigtigt været der længe, men jeg glæder mig allerede meget til at skal i skole igen i næste uge!

Her kommer lidt billeder fra den først uge på Food College Aalborg;


Som Delikatesseassistent skal man kunne parter skinken fra en gris! Rigtigt sjovt og anderledes i forhold til hvad jeg laver til dagligt. Det er også interessant at bruge de skarpe knive. Desuden syntes jeg også det er vigtigt at vide hvor de forskellige kødudskæringer kommer fra. Og så syntes jeg faktisk at det er temmeligt cool som pige "bare lige" at kunne pille skinken fra en gris fra hinanden !


Torsdag brugte vi en del af tiden i køkkenet og skulle fremstille forskellige kartoffelretter og sauce. Vi arbejdede i grupper, men skulle hver især lave en kartoffel og en sauce. Den lille trekant af bagekartoffel med grillstriberne er også min!

Ellers lavede jeg bearnaisesauce.

Og kartoffelkroketter! Det hele er selvfølgelig hjemmelavet fra bunden!

4 kommentarer:

 1. Tak for kigget! Det ser så spændende ud det hele :) det er altid dejligt at få nye skills.

  SvarSlet
 2. Jeg synes du er sej at du kan skære en gris ud (eller dele af den)!!!

  Og jeg får totalt lyst til Kartoffel kroketter og bearnaisesauce!!!!!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker! :D

   Ja! Det smager også dejligt! Selvom det er totalt retro!

   Slet