torsdag den 17. januar 2013

Crispy Cookie Dough Treats

Da jeg boede og gik på universitet i USA fik jeg et nyt sødt bekendtskab! Nemlig Rice Crispy Treats!

Rice Crispy Treats er den mest enkle af alle søde snacks. Det er rice crispy morgenmad og smeltet skumfiduser rørt sammen and that's it! Og det bliver til den mest fantastiske søde, sprøde og seje lille lækkeri! 

Her kommer der en opskrift på rice crispy treats som er fyldt med cookie dough! Umiddelbart kunne det godt lyde til at være lettere kvamlt, men det virker rigtigt godt sammen og er vanedannede! Siden i søndags har jeg allerede flere gange overvejet at lave en ny portion af disse lækkerbiskner! 

Opskriften kommer fra The Cookie Dough Lover's Cookbook af Lindsay Landis. Som btw tager meget bedre billeder af disse end jeg gør..


Crispy Cookie Dough Treats

Cookie Dough:
75 g smør
150 g farin
1 tsk. vaniljeekstrakt
0,8 dl sødmælk
160 g hvedemel
Lidt salt
115 g chokolade 60-65%, knapper eller hakket 

Crispy Treats:
2 spsk. smør
350 g skumfiduser, af de store hvide amerikanske udgave 
½ tsk vaniljeekstrakt
200 g puffede ris, cirka. Det er lidt forskelligt lige hvor mange ris man kan rører i de smeltede skumfiduser.

Smør en lille bageform grundigt med smør. Formen skal cirka være 20 x 30 cm.

Til cookie dough piskes smør og farin godt sammen, 2-3 minutter. Tilsæt vanilje og mælk og rør det sammen. Rør til sidst mel og chokolade i blandingen og sæt til side. 

Smeltet smørret til crispy treats i en stor gryde over middelvarme. Tilsæt skumfiudser og vanilje og lad det hele smelte sammen imens der røres med jævne mellemrum. 

Rør puffede ris i skumfidusblandingen lidt efter lidt, indtil alle risene er dækket og blandingen virker mættede med ris.

Tryk halvdelen af blandingen ned på bunden af den klargjorte bageform. Fordel cookie dough over i et jævnt lag og derefter resten af risene. Der skal arbejdes hurtigt inden massen bliver kold og fast, men pas på blandingen kan godt være varm. Smør gerne hænderne med smeltet smør når der arbejdes.

Lad formen hvile i et par minutter inden den færdige snack vendes ud på et spækbræt og skæres i passende stykker. Server.

Eventuelle rester kan opbevares på køl uden at være tildækket et par dage.

4 kommentarer:

  1. Åh de er gode! Jeg vil gerne spise en portion med dig :D og lave den selvfølgelig! Det er team work

    SvarSlet
    Svar
    1. Mega gode! Meget positivt overrasket :)

      Det var totalt godt tema work! Det må vi gøre snart igen!

      Slet
  2. De ser gode ud. Men kunne også godt lyde til de liiiiige kunne blive på grænsen til kvalm ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige kvalm nok til at se nfl om natten ;)

      Slet