søndag den 31. marts 2013

Blåbærmuffins

Selvom jeg ikke har været aktiv på bloggen den seneste tid, er ikke ensbetydende med at jeg ikke har været i køkkenet!

Her er en opskrift på blåbærmuffins! En fantastisk opskrift på muffins med friske blåbær!

Siden cupcakes har taget deres indtog og blevet voldsomt populære er muffins gået lidt i glemmebogen. Og det syntes jeg faktisk er en skam. 

Muffins er lette og hurtige at bage og de kan være super smagfulde og saftigt bagværk! Og så smager de lækkert både som en lille kage og til morgenmad.

Blåbær kan selvfølgelig også erstattes af hindbær, jordbær i mindre stykker eller f.eks. brombær.

 

Blåbærmuffins

12 muffins

360 g hvedemel
370 g sukker
1 tsk salt
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
375 ml kærnemælk
1 æg
½-1 tsk vaniljeekstrakt
70 g smeltet smør
Minimum 200 g friske blåbær, skyllet

Forvarm ovnen til 170 grader.

Rør hvedemel, sukker, salt, bagepulver og natron sammen i en stor skål til det er godt blandet.

Pisk mælk og æg sammen for sigselv og rør det langsomt i melblandingen. Rør det smeltede smør i dejen, til dejen er jævnt blandet, men ikke overrørt.

Fold til sidst de friske, rene blåbær i dejen. 

Sæt papir i 12 muffinshuller i en muffinpande og fyld dejen i. Hver muffin skal cirka være 2/3 del fuld. 

Bag de små kager i ovnen i 20-25 minutter eller til en tester kommer ren og tør ud af kagerne og toppene er let gyldne.

Lad kagerne køle af i formene i 5 minutter inden de vendes ud på en rist og afkøler indtil servering. 

2 kommentarer:

  1. Muuuums :) Og ja - du har ret. Muffins i al sin enkelthed er rigtig lækkert, og må ej forglemmes! Godt du lige minder os på dem - de kære små ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er sjovt hvordan der er mode i bagværk...

      Slet